Rezumat bursier: Cea mai buna zi din iulie! BET-fi a urcat cu 5%, BET cu 4%

0

A doua şedinţă a săptămânii a debutat cu aprecieri pe majoritatea emitenţilor. În ultimele 2 ore investitorii şi-au făcut simţită din plin prezenţa iar creşterile au fost generalizate.

La închidere 47 de emitenţi erau pe plus, 5 pe minus şi tot atâţia stagnau. Indicele general a închis la 3 mii de puncte, în timp ce BET-FI era peste 23 de mii de puncte. SIF-urile şi băncile au mişcat cei mai mulţi bani şi au avut aprecieri pe măsură.

Dintre SIF-uri, SIF Transilvania a plusat cel mai mult, 8,5%. După 650 de tranzacţii, preţul a urcat la 57,5 de bani. SIF Oltenia, pe tranzacţii de 6,5 milioane de lei, închide la 1,38 de lei.

Mai mulţi bani au mişcat şi băncile. BRD a fost cel mai lichid emitent cu rulaje de 10 milioane de lei şi 900 de schimburi. Preţul a urcat cu 5,5% până la 11,5 lei. Erste Bank a avut cele mai mari creşteri aici, de peste 6%. Cu câteva zile înainte de publicarea rezultatelor financiare la 6 luni, preţul ajunge la 138,1 lei. Rulajele au depăşit 1 milion de lei. Banca Transilvania, pe schimburi mai mari, a plusat 5,5%, până la 1,52 de lei.

Tranzacţii de peste 1 million de lei au fost şi la Transgaz. Acţiunile s-au apreciat cu aproape 2%, până la 235,3 lei. Pe rulaje mai mici, Transelectrica a plusat peste 7%. Ultimele tranzacţii au fost realizate aici la 18 lei.

Rulajele de pe întreaga piaţă au fost de 8,5 milioane de euro, cele mai bune luna iulie.