Rezumat bursier: BET-FI câştigă peste 5%, pe o piaţă cu aprecieri generalizate

0

După un debut mixt şi indecis investitorii au intrat în piaţă încă din primele ore ale şedinţei. Indicii au plusat cel mai mult spre finalul zilei. BET-FI a câştigat cel mai mult, 5,5% sau 1.200 de puncte.

Indicele SIF-urilor era la final aproape de 23.600 de puncte, foarte aproape de nivelul de la finele anului trecut. SIF Oltenia a fost cel mai căutat emitent, cu mai mult de 500 de tranzacţii în valoare de 6,3 milioane de lei. Preţul a urcat cu aproape 7% până la 1,42 de lei. Acţiunile SIF Moldova au avut un câştig similar şi închid la 1,1 lei.

Şedinţa de luni a fost marcată şi de rezultatele financiare ale BRD. Titlurile au fost doar pe teritoriu pozitiv şi închid cu un avans de peste 4%, la 12 lei. BRD a generat al doilea cel mai bun rulaj din piaţă, de peste 3 milioane de lei.

Banca Transilvania a urcat până la 1,49 de lei, după un avans de aproape 3%. Erste Bank a generat rulaje modeste şi creşteri sub media pieţei. Ultimul preţ a fost stabilit la 134 de lei.

Interes în creştere a fost şi pentru acţiunea BVB. Preţul a urcat aici cu 2%, până la 28,2 lei pe tranzacţii de o jumătate de million de lei.

Câteva sute de mii au mişcat acţiunile Petrom, care închide la 32 de bani, după un avans de peste 4%. Dafora a plusat aproape 10%, până la 13,5 bani. Broker Cluj urcă la 32,3 bani, sau cu aproape 7%.

Lichiditatea totală a depăşit 5 milioane deeuro, după o tranzacţie cu acţiunile Băncii Europene de Investiţii şi mai multe schimburi pe segmentul produselor structurate sau futures.