Rezumat bursier. Indicii închid mixt, pe rulaje în creştere (VIDEO)

0

Indicii Bursei de la Bucureşti au alternat pe parcursul zilei variaţii pozitive şi negative. La final, BET şi indicele sectorial energetic testau uşoare scăderi. BET-FI a avut creşteri şi de 2% peste zi, iar maximul a depăşit 24 de mii de puncte. Închiderea zilei aducea creşteri de 2 ori mai mici.

SIF Oltenia, pe tranzacţii de 7,8 milioane de lei a plusat 1,4% până la 1,44 de lei. Maximul atins a fost de 1,47 de lei. Uşor plus a fost în cazul SIF Moldova, după creşteri de 7% în ziua precedentă. Cel mai mult au câştigat acţiunile SIF Banat Crişana, 2,5%.
Băncile au evoluat mai modest. În timp ce BRD a reuşit o închidere pozitivă, iar banca Carpatica a lipsit din piaţă, ceilalţi emitenţi închid pe minus. Erste Bank a pierdut pentru a doua zi consecutiv, după creşterea de 16% din iulie. Ultimele tranzacţii au fost realizate la 131,8 lei. Banca Transilvania a închis la minimul zilei, 1,47 de lei, pe tranzacţii de 1 milion de lei.

În sectorul energetic, Dafora a pierdut 0,7% după creşterea de 10% în ziua precedentă. Acţiunile Petrom au fost suspendate din piaţă, pentru desfăşurarea adunării generale a acţionarilor.