Coşea, profesor economie: România trebuie să continue procesul de reformă şi în 2011

„Nu putem avea pretentia ca suntem la un nivel european, ca suntem o tara cu drept deplin european, ca dorim sa stam în acest proces de globalizare in masura in care suntme de fapt o piata de mana a doua, un popor cu o putere de cumparare de mana a doua. De cativa ani de zile noi traim decat pe imprumut. Nu avem capacitatea de a ne finanta propriul nostru consum”, a declarat Mircea Cosea, profesor de economie.

Mircea Coşea spune că declaraţiile lui Emil Boc, potrivit cărora salariile vor creşte cu 10% la finalul anului, au fost pripite.

„Sunt de acord cu presedintele Basescu care spune ca aceste masuri in mod pripit au fost anuntate, au creat o expectatie la populatie..o sa ramana doar la nivelul de expectatie”, a precizat Cosea.

„Nu vad nicio posibilitate de revenire asupra deciziei. Nu cred ca se pot mari salariile cu 10% la sfarsitul anului pe o creştere economica de 1,9%, crede profesorul de economie.

Mircea Coşea spune că reforma în sistemul bugetar nu se poate încheia de pe-o zi pe alta. Ea trebuie să continue dacă vrem să dea şi rezultate.

„O astfel de reforma nu o sa dureze de azi pana maine. Ea trebuie sa aiba efecte scontate pe o perioada care in economie se numeste ecou si care in acest ca, spre exemplu in al altor tari ea dureaza intre 8 şi 12 luni, nu le putem inchide de pe-o zi pe alta”, a mai completat Mircea Cosea.

Mircea Coşea avertizează că se vor întâpla lucruri grave dacă Executivul nu face ceea ce trebuie. De altfel, Jeffrey Franks a tras un semnal de alarmă în acest sens. Dacă România nu va pune în plicare măsurile pentru care şi-a asumat răspunderea, riscă să nu primească următoarea tranşă, în valoare de 900 de milioane de euro. Cea mai urgentă problemă pe care ţara nostră trebuie să o rezolve sunt arieratele.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed