Cum te poţi angaja din facultate la o firmă mare de avocatură

Procesul de recrutare pentru programul din acest an a fost coordonat de o echipă de avocaţi ai NNDKP împreună cu Ruxandra Teodorescu, director de resurse umane al casei de avocatură NNDKP. Programul a fost coordonat de Ruxandra Bologa, partener la NNDKP. Astăzi s-a încheiat programul din acest an, absolvit de 16 studenţi la Drept care au terminat anul III de studiu.

În cele şase ediţii ale Şcolii de vară organizate de NNDKP 110 studenţi au făcut stagiul în cadrul firmei de avocatură, iar dintre aceştia 27 au devenit avocaţi ai NNDKP.

Programul din acest an s-a desfăşurat pe o perioadă de opt săptămâni.

Este primul an în care programul a fost deschis şi studenţilor de la facultăţile de Drept din oraşele în care NNDKP are birouri regionale – Timişoara, Braşov şi Craiova – pentru un stagiu în cadrul acestor birouri.

Stagiul constă în sesiuni intense de pregătire, care includ atât cursuri teoretice desfăşurate sub îndrumarea directă a mai multor avocaţi cu experienţă, cât şi implicarea în activităţile profesionale curente ale firmei. În acest an programul s-a desfăşurat în şapte departamente şi a fost organizat astfel încât, la final, toţi participanţii să fie familiarizaţi cu câte unul din domeniile de practică: fuziuni şi achiziţii, litigii, drept bancar şi finanţări, dreptul muncii, dreptul mediului, proprietate intelectuală, dreptul concurenţei.

Fiecare student a avut desemnat câte unul sau doi mentori, al căror rol a fost de a-i organiza şi coordona activitatea, de a-i aloca sarcini, răspunde la întrebări şi facilita comunicarea cu membrii echipelor de proiect, dar şi de a-i evalua activitatea la finalul programului.

NNDKP investeşte anual 60.000 de euro în programele Şcoala de vară şi Şcoala de toamnă, dar şi în bursele de excelenţă şi de studiu acordate studenţilor facultăţilor de Drept din anii II şi III.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed