5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.03.2011

Adevărul: Blocaj financiar pe piaţa tichetelor de masă. Marile reţele de retail nu mai pot primi banii pe bonurile emise de Euroticket, care a intrat în insolvenţă, şi înregistrează pagube de peste un milion de euro. Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) susţine că emitentul de tichete valorice. Euroticket a adus prejudicii materiale grave magazinelor partenere, precum şi altor companii şi persoane fizice, care au utilizat tichetele emise de companie, dar nu le pot deconta.

România liberă: Reţeta exportului fictiv de grâu. Firme din Bulgaria „achiziţionează” de pe piaţa românească produse alimentare. Ulterior, doar în acte, se certifică livrarea acestor produse în Bulgaria pentru a se beneficia de scutirea de TVA aplicată livrărilor intracomunitare. Marfa nefiscalizată şi încasarea de TVA pentru transporturi fictive sunt cele două metode de evaziune fiscală practicată de unii comercianţi de cereale, prin filiera bulgară.

ZF: Petrom va distribui dividende de 245 mil. euro, primele după doi ani. Austriecii de la OMV vor încasa 124 mil. euro. Statul şi Fondul Proprietatea vor primi câte 50 mil. euro. OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, ar putea distribui în acest an dividende de circa 1 miliard de lei (245 mil. euro, la cursul de 4,1 lei/euro), din profitul anului trecut, potrivit propunerii conducerii companiei, care urmează să fie discutată în cadrul adunării generale a acţionarilor (AGA) din 26 aprilie.

Capital: Ce amendă iei prin ţările civilizate dacă nu porţi centura. Dacă o lege adoptată de Senatul României (prima Cameră sesizată) prevede ca nepurtarea centurii de siguranţă să nu fie sancţionată decât cu avertisment scris, în ţările europene această faptă atrage după sine amenzi usturătoare. Centura de siguranţă a fost introdusă în automobile, în majoritatea ţărilor europene, începând cu anii ’70. Studiile efectuate de diferite organisme au arătat că centura de siguranţă a redus considerabil numărul victimelor în cazul accidentelor.

EVZ: Cum verificaţi starea declaraţiei unice depuse
. Atât contribuabilii care transmit formularul pe internet, cât şi cei care o fac la ghişeu pot afla dacă l-au completat corect chiar de pe site-ul Fiscului. Companiile şi persoanele fizice care au angajaţi şi depun la Fisc declaraţia unică pot verifica în ce stadiu se află documentul chiar pe site-ul instituţiei. Fie că au depus formularul 112 la ghişeu, fie că l-au transmis pe internet, contribuabilii pot afla de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) dacă documentul a fost completat şi depus corect. Pentru aceasta, ei trebuie să acceseze adresa www.anaf.mfinante.gov.ro/StareD112/.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed