Peste 80% dintre români sunt îngrijoraţi de corupţie, salarii şi prăpastia dintre bogaţi şi săraci

Studiul despre starea naţiunii a fost realizat în septembrie, la nivel naţional, de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), fiind analizate cele mai mari îngrijorări şi probleme ale românilor.

Potrivit rezultatelor studiului, printre cele mai mari îngrijorări ale românilor se află nivelul corupţiei, salariile, sistemul de sănătate şi prăpastia dintre oamenii bogaţi şi cei săraci, în legătură cu care sunt îngrijoraţi peste 80% dintre respondenţi. Aceste îngrijorări sunt urmate de cele privind sistemul de pensii, şomajul, poluarea sau starea mediului înconjurător, se arată într-un comunicat al IRES.

Cea mai importantă problemă a României identificată de respondenţi este lipsa locurilor de muncă.

Lipsa banilor şi starea materială în general este identificată de respondenţi ca fiind cea mai mare problemă personală (23%). Şi starea precară de sănătate constituie cea mai importantă problemă personală pentru o cincime dintre români. Lipsa locurilor de muncă este cea mai mare problemă a 12% dintre respondenţi, în timp ce pe 8% îi supără pensia prea mică, pe 7% salariul prea mic, iar 4% sunt îngrijoraţi pentru viitorul copiilor. Citește mai mult pe www.mediafax.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed