Cât te costă să te tratezi la primul spital privat de ortopedie din România GALERIE FOTO

MedLife a investit în Spitalul de Ortopedie și Traumatologie 8.5 milioane de euro, aproximativ jumătate din acești bani au fost direcționați în reconsolidarea clădirii în care funcționează spitalul și restul în echipamente medicale. Clădirea în care funcționează spitalul de ortopedie a fost închiriată de MedLife pe o perioadă de 10 ani.

În Spitalul de Ortopedie MedLife lucrează 5 ortopezi cu normă întreagă, restul medicilor activând aici în regim de timp parțial. În total, 80 de angajați – medici și asitente medicale – activează în cadrul unității.

Printre intervențiile efectuate în spital se numără cura chirurgicală a fracturilor, intervenții la nivelul antepiciorului, artroplastii totale de șold și genunchi, sindrom de canal carpian, osteotomii de corecție, vertebroplastii.
Doar politrauma nu se rezolvă în spital. Politraumatismele vor fi rezolvate în continuare de spitalele de urgență adevărate, a declarat medicul Gheorghe Popescu, directorul Spitalului de Ortopedie MedLife.

Spitalul de Ortopedie MedLife va trata în jur de 1.000 de pacienți pe lună, în 2012 și va înregistra o cifră de afaceri de 2 milioane de euro în primul an de funcționare, susține Mihail Marcu, președintele MedLife.

Spitalul dispune de ambulatoriu de specialitate, departament de imagistică și radiologie medicală, bloc operator cu 3 săli de operație, secție de ATI cu 2 compartimente – septic și aseptic, UPU care asigură funcționarea spitalului 24/24 ore, departament de kinetoterapie și recuperare medicală, laborator pentru analize de urgență. Spitalul are o capacitate de 45 de paturi.

Printre echipamentele cu care se va lucra în spitalul MedLife se numără un CT Somatom Emotion, RX Axiom Aristos VX Plus, instalație de flux laminar și Siremobil C-Arm.
Spitalul a fost gândit după modelul austriac al clinicilor de ortopedie. Spitalul MedLife se adresează în principal pacienților care optează să se trateze la Viena, constrânși de lipsa alternativelor în România, a mai spus Gheorghe Popescu.

Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie este cel de-al șaselea spital dezvoltat de MedLife, parte din programul de investiţii în valoare de 52 milioane de euro, anunţat pentru intervalul 2011-2015. MedLife are 6 spitale pluri şi monodisciplinare cu un număr total de 545 de paturi. Vorbim de Spitalul pluridisciplinar Life Memorial, Bucureşti – 203 de paturi, Spitalul pluridisciplinar MedLife PDR Braşov – 60 de paturi, Spitalul pluridisciplinar MedLife Genesys Arad – 75 de paturi, Spitalul de Pediatrie MedLife, Bucureşti – 132 de paturi, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie MedLife Eva, Braşov – 25 paturi, Spitalul de Ortopedie MedLife, Bucureşti – 45 de paturi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed