Autostrada Sebeş-Turda va avea două zone de acces la Alba Iulia

0

Proiectul transmis iniţial de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prevedea existenţa unui singur astfel de acces în partea de sud-est a oraşului, după traversarea râului Mureş.

CJ Alba a solicitat, săptămâna trecută, printr-o adresă transmisă CNADNR, realizarea unui acces suplimentar la autostradă în partea de nord a municipiului Alba Iulia.

 

‘În urma observaţiilor făcute de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, la acest proiect, am transmis o solicitare oficială CNADNR, cerând introducerea unei noi zone de acces la autostradă, în partea de nord a oraşului, care să realizeze şi legătura facilă cu zona Munţilor Apuseni’, a menţionat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

 

În opinia vicepreşedintelui CJ Florin Roman, acordul primit pentru al doilea acces la autostradă este o reuşită, ‘mai ales că oraşe ca Deva, Simeria sau Orăştie au doar câte un singur acces la autostradă’.

 

Această nouă legătură la autostradă va permite şi o legătură mai bună între DN74 şi DN1 printr-o şosea de ocolire a municipiului Alba Iulia care este prevăzută atât în planul de amenajare a teritoriului judeţului, cât şi în Planul Urbanistic General al municipiului Alba Iulia.

 

Autostrada Sebeş-Turda, o investiţie de aproximativ 900 de milioane de euro, va trebui terminată până în 2016, a declarat, sâmbătă, la Blaj, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova. El a menţionat că luna viitoare se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă şi că până la sfârşitul anului vor fi finalizate procedurile de licitaţie şi de atribuire.

 

Pe 1 mai, Ministerul Transporturilor a anunţat că tronsonul de autostradă Sebeş-Turda, în lungime de 78 de kilometri, va fi finanţat din fonduri structurale, proiectul de investiţii fiind inclus în Programul Sectorial de Transport (POS-T), în urma acordului primit din partea Comisiei Europene.