Autostrada Sebeş-Turda va avea două zone de acces la Alba Iulia

Proiectul transmis iniţial de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prevedea existenţa unui singur astfel de acces în partea de sud-est a oraşului, după traversarea râului Mureş.

CJ Alba a solicitat, săptămâna trecută, printr-o adresă transmisă CNADNR, realizarea unui acces suplimentar la autostradă în partea de nord a municipiului Alba Iulia.

 

‘În urma observaţiilor făcute de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, la acest proiect, am transmis o solicitare oficială CNADNR, cerând introducerea unei noi zone de acces la autostradă, în partea de nord a oraşului, care să realizeze şi legătura facilă cu zona Munţilor Apuseni’, a menţionat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

 

În opinia vicepreşedintelui CJ Florin Roman, acordul primit pentru al doilea acces la autostradă este o reuşită, ‘mai ales că oraşe ca Deva, Simeria sau Orăştie au doar câte un singur acces la autostradă’.

 

Această nouă legătură la autostradă va permite şi o legătură mai bună între DN74 şi DN1 printr-o şosea de ocolire a municipiului Alba Iulia care este prevăzută atât în planul de amenajare a teritoriului judeţului, cât şi în Planul Urbanistic General al municipiului Alba Iulia.

 

Autostrada Sebeş-Turda, o investiţie de aproximativ 900 de milioane de euro, va trebui terminată până în 2016, a declarat, sâmbătă, la Blaj, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova. El a menţionat că luna viitoare se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă şi că până la sfârşitul anului vor fi finalizate procedurile de licitaţie şi de atribuire.

 

Pe 1 mai, Ministerul Transporturilor a anunţat că tronsonul de autostradă Sebeş-Turda, în lungime de 78 de kilometri, va fi finanţat din fonduri structurale, proiectul de investiţii fiind inclus în Programul Sectorial de Transport (POS-T), în urma acordului primit din partea Comisiei Europene.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed