Ora de gramatică. Care e pluralul cuvântului ecler

Ora de gramatică. Care e pluralul cuvântului ecler. Unele cuvinte din limba română sunt folosite de des, însă ne pot da bătăi de cap în anumite condiții.

Sunt anumite forme de plural care ne induc în eroare. Și deseori asta se întâmplă la cuvinte simple nu la cele complicate.

Care e pluralul cuvântului ecler? Înainte de toate trebuie subliniat faptul că acest cuvânt provine din francezul „éclair”, ce înseamnă „fulger” sau „bliț”.

Ecler are gen neutru și se află în categoria substantivelor unde apar neregularități sau forme duble. În general, un substantiv de genul neutru singural ar avea formă de genul masculin, iar un substantiv de genul neutru plural ar avea genul feminin.

Ora de gramatică. Care e pluralul cuvântului ecler

Românii folosesc două forme atunci când merg în magazin. Fie cer ”eclere” fie cer ”ecleruri”. Care e pluralul cuvântului ecler?

Astfel, potrivit stiridinlume.ro, ecler la singular este un substantiv de gen neutru, iar după formă ar fi de gen masculin, iar la plural ar fi de gen feminin.

Așadar, cu toate că DOOM nu a scos și varianta de ecleruri, se consideră că și aceasta este corectă. Chiar și așa, uneori poate e mai bine să spunem ”eclere”.

Și cuvântul smântână poate genera mari controverse. Pentru cei care nu știu, cuvântul smântână nu are formă de plural.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed