Rezumat bursier – Bursa închide în scădere pe lichiditate mică

Ceilalţi doi indici BET şi BET C au avut scăderi mai uşoare de puţin peste o jumătate de punct procentual. Şedinţa de astăzi s-a caracterizat prin volume foarte reduse, semn că investitorii sunt încă în aşteptare. Titlurile lichide care au ponderi semnificative în indicele BET au deschis pe verde, recuperând o parte din scăderile semnificative din şedinţa de vineri.

Până la final, doar SNP şi Banca Transilvania au reuşit să se menţină peste preţurile de referinţă. Cele mai afectate de deprecierile din pieţele externe au fost SIF-urile care au cunoscut pierderi de două procente pe parcursul şedinţei. SIF Banat Crişana, SIF Transilvania şi SIF Oltenia au coborât cu peste 2%, ultimele tranzacţii realizându-se la minimele zilei.

După câteva zile în care au lipsit din poziţiile fruntaşe ale lichidităţii, SIF Oltenia a urcat azi pe primul loc cu 3,4 milioane de lei, valoare ce se menţine extrem de modestă. BRD şi Banca Transilvania au deschis pe verde însă doar acţiunile TLV au închis peste preţul de referinţă, în cazul acestora din urmă, aprecierile din debut fiind mai semnificative. Titlurile au închis cu un pas mai sus, în timp ce BRD a mai pierdut 0,8%.

Cea mai bună evoluţie a avut Petrom, care şi-a luat revanşa faţă de scăderea de aproape 5% de vineri. Acţiunile nu au coborât sub preţul de referinţă de 50 de bani şi au urcat cu 1%. În schimb, Rompetrol Rafinare a evoluat pe pierdere toată şedinţa şi a închis cu peste 2,5% mai jos.

Rulajele au fost extrem de scăzute pe ambele, de sub 1 milion de lei. Pe piaţa futures s-a realizat şi o tranzacţie cu două contracte pe indicele BET cu scadenţa în decembrie, în valoare de 6 mii de euro. Acesta a fost cotat la 9 mii 900 de puncte.

Lidia Focşan,corespondent The Money Channel la BVB

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed