TOPUL marilor datornici la stat

Cel mai mare datornic este firma Oilfield Exploration Business Solutions, deţinută de KMG International, noua denumire a grupului Rompetrol, controlat de compania petrolieră naţională din Kazahstan. Datoria reprezintă de fapt „creanţa Libia”, unul dintre cele mai complicate dosare ale justiţiei româneşti, în care a fost implicat defunctul om de afaceri Dinu Patriciu si se referă la recuperarea banilor investiţi în timpul regimului comunist în exploatări petroliere in Libia. Banii au ajuns în anii 90 la Patriciu, care ulterior a vândut grupul Rompetrol kazahilor, dar nici ei nu vor să plătească datoria.

În momentul de față, dacă Fiscul nu poate obține în totalitate banii din creanța Libia de la compania petrolieră, se va îndrepta, teoretic, împotriva moștenitorilor lui Dinu Patriciu. Redacţia Digi24 a cerut un punct de vedere din partea Rompetrol, dar răspunsul deocamdată nu a sosit.

Pe lista marilor datornici la buget, din primii zece restanţieri, jumătate sunt companii deţinute chiar de stat. Cei cinci mari datornici de stat, au în total de dat peste 1,6 miliarde de lei.

 

mai multe, pe digi24

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed