Zece frici care te împiedică să devii bogat

Publicația Business Insider prezintă câteva motive pentru care multor persoane le este frică să devină bogate.

1. Nu sunt obișnuit. Pentru a-ți crește veniturile, trebuie să-ți crești nivelul de acceptare intelectuală necesar pentru a avea aceste venituri. Acest fenomen este cunoscut drept neofobie, care reprezintă tendința unui animal sau a unei persoane de a evita sau de a se retrage din fața unei situații sau a unui obiect care nu îi este familiar.

2. Gândirea greșită. Fără a intenționa să supărăm pe nimeni, totuși trebuie să spunem că nu este deloc de mirare că oameni care au gânduri contrare abundenței se confruntă mereu cu lipsuri. Iată ce scrie coach-ul de business și femeia de afaceri Jamelle Sanders despre cum să depășești această gândire: „Trebuie să înțelegi că mintea ta este o grădină. Smulge din rădăcină semințele fricii, frustrării și înfrângere, astfel încât să schimbi recolta pe care o culegi”.

3. Te bazezi pe noroc. Eviți misiunea dificilă de a învăța despre cum funcționează instrumentele de investiții și preferi varianta ușoară cum ar fi să cumperi un bilet la loto? Încetează chiar acum să faci acest lucru. Șansele să câștigi la loto sunt infime. În plus, studiile au arătat că 70% dintre câștigătorii la loto sfârșesc ajungând faliți în numai câțiva ani.

4. Ești reticent la ideea să-ți găsești aliați împreună cu care să-ți lansezi marea idee de afacere. În cartea sa „Gândește și îmbogățește-te”, Napoleon Hill vorbește despre alianța mastermind (alianța minților superioare), în care unul sau mai mulți oameni îl ajută pe un antreprenor să-și atingă obiectivele. Dacă îți este frică să-ți construiești o echipă, gândește-te la acest lucru. Bill Gates de la Microsoft a avut nevoie de Paul Allen. Steve Jobs de la Apple a avut nevoie de Steve Wozniak. Larry Page și Sergey Brin au lansat Google împreună.

5. Îți este frică de eșec. Adevărul este că toți avem această frică. Cum o contracarăm? Cherilynn M. Veland, o terapeută din Chicago și autoarea lucrării „Încetează să renunți”, spune că soluția este să-ți aduci frica în fața ta în loc să o porți în subconștientul tău. În acest fel, poți face deja primii pași în a o înfrunta.

6. Este prea mult de dus. Joseph Campbell, autorul lucrării „Puterea mitului”, scrie: „Banii sunt energie condensată și, eliberarea lor eliberează posibilitățile vieții”. Pentru ca investițiile să crească și să construiască o avere, construiește o echipă formată dintr-un planificator, un avocat, un contabil sau alte persoane care să te ajute.

7. Autosabotarea. Calea spre succes e presărată cu capcane, iar uneori chiar persoana în cauză este cea care își pune piedici. Pentru unele persoane, ideea de a ajunge pe culmile succesului ar putea declanșa teama de ce urmează după aceasta. Dacă te confrunți cu această temere, sfatul specialiștilor este să apelezi la colegii de afaceri, profesioniștii în domeniul financiar în care ai încredere sau chiar la un terapeut care să te ajute să scapi de această frică.

8. Mentalitatea de lipsă a banilor. Pentru a dobândi abundență, trebuie să crezi ea și să o cauți, căci ea nu va cădea pur și simplu din cer. Totuși, este imposibil să faci acest lucru atunci când ești obsedat de facturi, obligații și ai convingerea greșită că nu vei avea niciodată suficient. Poți inversa această atitudine observând ce ai obținut deja și exprimându-ți recunoștința pentru ce ai.

9. Auzi cuvintele părinților în urechi. În timp ce unii părinți își învață copiii principiile educației financiare, alții nu le transmit atitudini constructive. Părinții le transmit copiilor lor judecăți, idei și convingeri despre bani. Asigură-te că atitudinile pe care le ai în prezent sunt în acord cu realitatea, și nu cu traumele și fricile din trecut.

10. Nu-ți stabilești obiective realiste sau chiar niciun obiectiv. Construirea averii este un scop în sine pe care îl poți sparge în acțiuni mai mici. Dar știi care sunt acestea? Sau ideea de îmbogățire este o dorință vagă ce s-ar putea întâmpla într-o bună zi? Chiar dacă vei face un mic pas în această călătorie te vei afla mai aproape de scopul tău decât ești acum.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed