Referendumul pentru familia tradițională, la pachet cu reglementarea parteneriatului civil

Liviu Dragnea a precizat că legea referendumului intră luni la votul final în Senat și apoi urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, în procedură de urgenţă.

 

 

„După ce preşedintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea datei referendumului”, a declarat luni Liviu Dragnea.

 

 

Liderul PSD a spus că trebuie reglementată şi situaţia unei anumite minorităţi, și anume reglementarea partaneriatului civil.

 

„Reiterez ce am spus în mai multe rânduri: nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi din România şi anume să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi i-am rugat pe colegii mei, l-am rugat pe domnul Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge nu neapărat în paralel către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie”, a subliniat  Dragnea.

 

 

Cât despre o dată în acest sens, Dragnea a spus că nu se pronunță până la promulgarea modificărilor la Legea referendumului. Anterior, vicepreședintele Paul Stănescu susținea că este posibilă organizarea unui referendum în luna mai pe acest subiect.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed