Planeta NBA. Mocasinii și pământul plat

În NBA nu va exista vreodată un jucător mai năzdrăvan decât Kyrie Irving. Părea imposibil să se mai întâmple ceva, după Dennis Rodman. The Worm. Îmbrăcat în mireasă și căsătorit cu el însuși. Mulți au zâmbit atunci, iar viața a mers mai departe. Cu Kyrie, lumea a încremenit de fiecare dată. A plătit pentru asta, într-un fel sau altul. Dar nu s-a oprit.

Kyrie Irving a șocat din nou. Nu și-a vopsit părul și nici nu a avut vreo revelație galactică. Va fi finala NBA după șapte ani. Și nu oricum. În meciul decisiv din finala Vestului a marcat 36 de puncte zburând într-o pereche de mocasini maro. Apariția din seria cu Minnesota Timberwolves are mult sens. Ghetele Chief Hela’ Kai 1 sunt expresia originii sale amerindiene. Amintesc de conexiunile cu tribul Sioux, datorate mamei sale, potrivit espn.com.

Nu e pentru cine se pregătește
Franjurii au o poveste specială. Nemaivăzuți pe un teren de baschet, i-au purtat in sfârșit noroc. Pentru All-Star Game-ul din 2023 au fost o revelație. Scopul a fost probabil acela de a ascunde discret logo-ul Nike. Producătorul de echipament sportiv renunțase la colaborarea cu Irving, după comentariile sale pe marginea unui podcast, percepute ca antisemite, scriu cei de la gq.com.

Contractul cu Nike a însemnat 11 milioane de dolari anual pentru Irving, după lansarea propriei linii, în 2014, conform nba.com. Într-o postare pe Twitter, KAI susține că cei șapte ani de parteneriat, i-au adus sponsorului încasări de 2,6 miliarde, potrivit sportskeeda.com.

După despărțirea de Nike, a fost preluat imediat de compania chineză Anta. Foarte activă pe piața din China, Anta câștigă din ce în ce mai mult spațiu și în SUA. Prezența în finala NBA, înseamnă deosebit de mult. Dar nu mai mult decât înseamnă pentru Irving.

Prețul vaccinului
Calificarea venită după șapte ani de așteptare este un trimf uriaș. În 2017, cu Cleveland Cavaliers, a pierdut în fața lui Golden State Warriors. Au urmat doi ani la Boston Celtics și trei sezoane și jumatate la Brooklyn Nets. A plecat pentru că a refuzat să se vaccineze. A respins astfel, o prelungire de contract în valoare de 100 de milioane de dolari.

În februarie 2023, a venit la Dallas Mavericks pentru trei ani și 126 de milioane de dolari, alături de Luka Docic. Colaborarea părea prea puțin realizabilă. Acum, înainte de finala cu Boston Celtics, cei doi par a forma cel mai talentat cuplu de fundași din istoria ligii.

Forma Pământului
Născut la capătul lumii, în Melbourne, Australia, Irving și-a exprimat îndoiala cu privire la faptul că pământul e rotund. Se întâmpla în 2017, iar lumea a stat un pic în loc. În 2018 și-a cerut scuze.

Între timp a dovedit că e singurul în stare să înșurubeze mingea în coș peste extraterestrul Victor Wenbanyama. Indiferent dacă pământul e plat sau nu.

În plus, datorită revenirii în Finala NBA după șapte ani și alte aventuri siderale, timpul pare a avea o formă cât se poate de circulară. Din perspectiva franjurilor, cu sau fără mocasini.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed