Trump dă în judecată Google, pe care-l acuză de încălcarea legislaţiei concurenţei, cu două săptămâni înainte de alegeri

0

Google este acuzat de încălcarea legislaţiei concurenţei prin modul în care îşi tratează concurenţa pe motorul de căutare şi în publicitatea firmelor rivale – prin care caută să-şi păstreze dominaţia motorului de căutare şi să se folosească de puterea pe care o are pentru a vinde şi mai multă publicitate.

Contactat de Reuters, gigantul nu a comentat imediat.

Momentul ales în vederea depunerii dosarului – cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale – poate fi considerat un gest politic, în contextul în care preşedintele în exerciţiu Donald Trump le-a promis susţinătorilor săi să tragă la răspundere anumite companii care înăbuşă voci conservatoare.

Acest proces intervine la mai bine de un an după ce Departamentul Justiţiei şi Comisia Federală a Conerţului (Federal Trade Commission, FTC) au lansat investigaţii antitrust vizând patru mari companii în domeniul tehnologei – Amazon.com, Apple Inc, Facebook Inc şi Google. Groups.

Procurori generali au lansat, de asemenea, anchete împoriva Facebook şi Google.