Trenuri preistorice la CFR! La mare, circulă unul de dinainte de război

CFR Călători folosește pe ruta Mangalia-Constanța un automotor fabricat la uzinele Malaxa înainte de război. Este vorba despre modelul ”Malaxa” Seria 78 (700) construit la întreprinderea amintită în perioada 1939-1944. Sunt cele mai longevive automotoare și cele care au suportat în timp cele mai multe reparații capitale. Însă, prezența unui astfel de vehicul istoric arată criza în care se află CFR Călători în ceea ce privește materialul rulant.

 

Într-un raport al acțiunii de control al Corpului de Control al primului ministru se arăta că anul trecut CFR funcționa cu un deficit de  75-100 de rame și automotoare și cu 25.000-30.000 de locuri în vagoane. Documentul preciza faptul că din cele peste 1.000 unități motoare (locomotive și rame electrice) conținute în parcul inventar al societății, activitatea de transport feroviar a CFR Călători era asigurată, în 2020, prin intermediul a aproximativ 460 de unități motoare, din care 125 rame și automotoare. În aceste condiții deficitul estimat de societate ar fi de 75-100 de rame și automotoare.

Citește și: CFR Călători introduce în ciculaţie din 15 martie un nou tren pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa, care va circula de luni până vineri, în extrasezon

CFR, tristețe mare

”Pentru fanii lor, Mangalia 18-04 2021☺️ Poate pe o rută gen Alexandria-Rosiori Nord ar fi mers dar între Constanța și Mangalia e cam trist ce se întâmplă.

Nu de alta dar în Mangalia sunt hoteluri și restaurante deschise tot timpul anului, surpriză mare in 2021 a fost că la sfârșit de săptămână în februarie-martie mai toate au fost ocupate aproape de 100%.

Nu va mai mirați de ce in situația de față nu mai alege nimeni trenul. Macar vineri, sâmbătă și duminică să fi avut tren direct București-Mangalia dar…”, au scris reprezentanții România Feroviară, făcând haz de necaz de dotările CFR.

 

Citește și: CFR Călători introduce noi uniforme pentru personal, în culorile bleumarin, bleu şi vişiniu/ Noile ţinute, purtate din 11 ianuarie

 

Conform Mangalia News, pe traseul Mangalia-Constanța, au circulat la un moment dat două automotoare de la Malaxa însă unul dintre ele a luat foc în apropiere de gara Neptun, din cauza unui scurtcircuit apărut la instalația electrică din cabina mecanicului.

Sursa foto: România Feroviară

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed