Care sunt cele mai frumoase 15 orașe din Franța și care este cel mai bun moment pentru a le vizita

Cuvântul care poate descrie Franța este varietatea. Această țară amăgitoare este atât somnoroasă, cât și captivantă, cu regiuni care pot satisface pe toată lumea. Este aproape imposibil să-ți imaginezi Franța fără să te gândești la strălucitorul Turnul Eiffel din Paris sau la faimoasele nisipuri aurii de pe Riviera Franceză.

Franța are multe de oferit: Parisul, Lyonul, Alpii, Riviera Franceză, Pirineii, Masivul Central, Province, Burgundia, are o bucătărie fabuloasă și o industrie a vinului spectaculoasă.

Încercăm mai jos să va arătăm 15 localități care sunt considerate cele mai frumoase din Franța.

 

Domme, Dordogne

Domme în Dordogne Franța

Domme, Dordogne

Acest sat pitoresc din sud ocupă o poziție splendidă deasupra râului Dordogne. Străzile sunt colorate, localnicii primitori calzi și priveliștile frumoase.

Sfaturi de top: Un lucru pe care trebuie să-l știți înainte de a începe vizita este că acest sat are un sistem de peșteri fascinant care se află sub piața principală. Aceste peșteri au fost folosite pentru adăpostirea localnicilor în timpul războiului, dar astăzi este deschisă atât turiștilor, cât și rezidenților, deopotrivă, pentru a admira formațiunile frumoase. La sfârșitul vizitei, un lift vă va duce la un punct de vedere remarcabil cu vedere la valea Dordogne

Honfleur, Normandia

Portul Honfleur Franța

Portul Honfleur

Colorat și plin de viață, este greu să ne amintim că Honfleur a fost inițial construit cu singurul scop de tranzacționare a mărfurilor. Pe măsură ce anii au progresat, acest oraș de pe litoral este acum renumit pentru atragerea de pictori impresioniști. Puteți vedea arta de aproape printre muzee și galerii moderne.

Sfaturi de top : Honfleur este atât cultural, cât și bogat – fapt amplificat de iahturile din jurul Vieux Bassin (inima portului) și de rândurile de case înalte, strânse împreună. Acest oraș este acum dedicat turismului, astfel încât să puteți alege dintr-o selecție atrăgătoare de hoteluri, magazine, restaurante și multe altele.

Ploumanac’h, Bretania

Far din Franța

Ploumanac’h, Bretania

Această coastă de granit roz este o încântare pentru un fotograf în devenire. Culorile rozului roșu completează perfect sunetul valurilor care se prăbușesc ușor pe pietre. Rar veți găsi acest spectacol în altă parte lume. Acest sat pitoresc pe litoral este definiția calmului.

Sfaturi de top:  familiile și călătorii ar trebui să bifeze această bijuterie ascunsă – plajele, plimbările pe coastă și observarea păsărilor sunt la îndemână. Chiar și în timpul verii, Ploumanac’h rămâne un mic loc plăcut somnoros.

Chartres, Valea Loarei

Catedrala din Franța

Catedrala Chartres

Spre estul Văii Loarei veți găsi orașul medieval Chatres. Vizitatorii din întreaga lume se opresc mai întâi la Catedrală.

Sfaturi de top: arcadele sunt decorate cu sculpturi ornamentate, care sunt cel mai bine admirate printr-o pereche de binocluri – mai ales pentru a vedea colțurile și craniile zidăriei. În interior, vitraliile ocupă locul central.
Când vă așezați la o terasă, luați o baghetă umplută cu saucisson (de obicei, cu felii de castraveți și cu muștar). După aceea mergeți la parcul de lângă râul Eure . 

St-Guilhem-le-Désert, Languedoc

Vedere panoramică la Saint-Guilhem-Le-Desert

Pe malul râului Herault, veți găsi St-Guilhem-le-Désert. Acest sat este înconjurat de stânci și stejari. Vederi frumoase veți găsi oriunde veți merge prin această bijuterie UNESCO .

Sfaturi de top: cu puțină explorare, veți găsi casele de piatră chihlimbar care au rezistat testului timpului, ferestrele în stil renascentist, un turn antic și, bineînțeles, Abbaye de Gellone . Biserica este atât de frumoasă, dar, mai presus de toate, puteți simți istoria prin ziduri. La fel ca alte clădiri religioase franceze, abația a fost vandalizată de protestanți în timpul Reformei. Dar, totuși, a rămas intactă.

Fourcés, Midi-Pyrénées

Midi Pirineii Franța

Peisaj frumos aproape de Fources

Fourcés este un oraș mic și cu o remarcabilă „piață” centrală rotundă. Cu ani în urmă, piața a fost ocupată de un castel, dar tot ce a mai rămas este un verde umbrit de copaci. Cei care vizitează acest frumos oraș vin să admire arhitectura și casele.

Sfaturi de top: verile sunt divine, vă puteți aștepta la o abundență de piețe și divertisment local în oraș – deci asigurați-vă că vă pregătiți să luați produse locale gustoase. Locuitorii sunt la fel de fericiți ca întotdeauna și, deși acest mic oraș se bazează pe turism, nu este nicio promblemă cu aglomerația!

St-Tropez, Coasta de Azur

St Tropez Franța

Orașul vechi din St. Tropez

În inima Rivierei franceză se află superbul St. Tropez . Faimos în melodii și în cinematografie, veți afla rapid de ce aceasta este una dintre cele mai renumite stațiuni din Europa. Mediterana este cu adevărat mai albastră aici, iar străzile pietruite sunt pline de viață.

Sfaturi de top: Dacă doriți să petreceți lângă piscină sau pe o plajă mai sălbatică și dacă sunteți pasionați de shopping și de istorie, atunci acesta este locul pentru dvs. Puteți să vă bucurați de celebrități pe populara plajă Nikki .

Grasse, Cannes

Cannes în Franța

Vederi asupra Grasse, Cannes

Cannes este capitala mondială a parfumurilor. Sunt aproape 30 de producători, iar turiștii care caută un miros de ceva bun se pot bucura de mai multe tururi de fabrică. Chiar și cele mai delicate nasuri vor iubi mirosurile care perforează orașul – un miros care persistă chiar și după ce ai plecat.

Sfaturi de top: asigurați-vă că veți cumpăra niște săpunuri de iasomie, spray-uri violet pentru corp și parfum proaspăt pentru a vă reaminti călătoriile.

L’Isle sur la Sorgue, Provence

L'Isle sur la Sorgue Franța

Centrul istoric al L’Isle sur la Sorgue

Dacă doriți să experimentați peisajul unei vremuri trecute, L’Isle sur la Sorgue este unul dintre acele locuri pe care trebuie să le vedeți. Abundența de verdeață și reflexia apei care strălucește din mai multe canale sunt pur și simplu superbe.

Sfaturi de top: cunoscut sub numele de „oraș insular”, iubitorii de antichități și colecționarii de artă vor fi întâmpinați de peste 300 de magazine second-hand.
 Târgurile antice din perioada Paștelui au câștigat o reputație la nivel mondial, astfel încât mai mult de 500 de anticari vin să-și prezinte colecțiile lor.

Vézelay, Burgundia

Vezela în Franța de Burgundia

Frumosul oraș Vezelay, Burgundia

Micul sat Vezelay , aflat pe un deal, este o încântare. De asemenea, este sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, și oricine are o pasiune pentru arhitectură se va simți ca acasă. Acest sat este plin de alee fascinante, podgorii și câmpuri de floarea-soarelui – paradisul naturii. 

Sfaturi de top: Vézelay este un sit major al creștinătății și adesea vizitatorii vor urca dealul spre biserică ca un rit de trecere. Acest fermecător sat de deal este, de asemenea, casa mai multor scriitori și artiști care și-au găsit de mult timp inspirația aici. 

Troyes, Champagne

Troyes Champagne

Case tradiționale în Troyes

Fosta capitală a Champagne este adesea trecută cu vederea însă este unul dintre cele mai bune locuri din Franța pentru a arunca o privire asupra a ceea ce arăta Europa pe vremea lui Molière .

Sfaturi de top : acest oraș străvechi, devenit la modă, este minunat pentru familii , cupluri și prieteni care caută să fugă pentru câteva zile, patru zile ar trebui să fie suficiente pentru a vedea totul. Nu veți omite să observați casele colorate, adevărata moștenire a orașului.

Chamonix, Rhône-Alpes

Chamomix Franța

Vedere asupra Alpilor, din Chamomix

Această stațiune și-a câștigat repede faima prin apropierea de Mont Blanc.

Sfaturi de top: Chamonix este minunat pentru schiori, excursioniști, căutători de emoții și oricine are o dragoste pentru priveliști pitorești. Dar dacă nu ai adrenalina care-ți pompează venele, nu-ți face griji, mulți vin să admire priveliștile, să facă cumpărături sau să fie parte din atmosfera gastronomică.

Colmar, Alsacia

Colmar Franța

Canalele idilice din Colmar

Capitala regiunii vitivinicole din Alsacia este, fără îndoială, cel mai frumos oraș din Franța. Este o mică Veneție, cu canalele mici și case viu, venite parcă dintr-un basm. 

Sfaturi de top: totul are detalii atât de rafinate – aproape că nu pare real. Nu veți fi singurul care admiră frumusețea orașului vechi. Zvonurile spun că orașul a fost inspirația din spatele satului Belle din Beauty and the Beast

Roussillon, Coasta de Azur

Roussillion Franța

Orașul vechi Roussillion

Unul dintre cele mai impresionante sate din Franța, Roussillon, este un vis rural. Veți observa rapid faimoasele stânci roșii și cariere de ocru. Cerul albastru clar provensal și nuanțele de galben, maro și roșu (și tot ce există între ele) luminează acest sat magic .

Sfaturi de top: Odată ce ai pus piciorul în Roussillon, vei fi capturat instantaneu de atmosfera și farmecul său. Puteți face drumeții sau puteți închiria o bicicletă pentru a vedea satul de aproape. Și în călătoriile dvs., opriți-vă pentru a arunca o privire la arte, meserii, galerii, restaurante sau orice festivaluri aflate în desfășurare (de obicei în lunile de vară).

Yvoire, Rhône-Alpes

Yvoire Franța

Case tradiționale în Yvoire

Un paradis pentru flori! Yvoire este un sat medieval clasic, cu o explozie de culori. Aici, verile sunt atât curioase, cât și încântătoare.

Sfaturi de top: Nu ratați să vizitați Grădina celor cinci simțuri . Această grădină vă va gâdila toate simțurile pe măsură ce vă veți pierde în miile de flori, fructe și labirinturi. Intrați în propriul ritm pentru o experiență senzorială uimitoare. Yvoire a fost inițial un sat de pescari, deloc surprinzător având în vedere cât de aproape este de lacul Geneva .

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed