Biletele de tren nu pot fi cumpărate nici astăzi prin agenţiile de turism

Orice turist care vine în România trebuie să vină la Gara de Nord sau la agenţia CFR să-şi cumpere un bilet de tren. Alternativa agenţiilor de turism care să poată vinde astfel de bilete nu există încă. În momentul de faţă, în România, comercializarea biletelor de tren prin agenţiile de turism este imposibilă. Deşi există un site prin care, teoretic, agenţiile pot face rezervări, nu există şi poosibilitatea emiterii biletelor. „Există multe probleme cu aceste rezervări şi cu contractul care se poate semna apoi la nivel de contract cu fiecare agenţie în parte”, a declarat preşedintele ANAT, Dragoş Anastasiu.

Astfel de servicii extinse pot fi făcute în orice ţară europeană. Astfel agenţiile de turism îşi pot fideliza mai uşor clienţii, iar societăţile de căi ferate îşi măresc veniturile. „Noi putem să-i asigurăm un bilet de tren, de avion, serviciile de cazare. Dintr-o dată îl putem acroşa să-i oferim toate serviciile de care are nevoie”, a declarat şi vicepreşedintele ANAT, Petre Balaş.

Potrivit ANAT, vânzarea bletelor de tren prin agenţiile de turism este o măsură care va fi aplicată, în cel mai fericit caz, abia din 2009.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed