Compania Publică de Electricitate a Greciei neagă semnarea unui memorandum privind achiziţia a 70% din Enel România: Explorăm potenţiale achiziţii în România şi Bulgaria, dar nu există un acord

0

Într-o declaraţie prin care a răspuns unei solicitări a Comisiei pentru Piaţa de Capital ca urmare a relatărilor de presă referitoare la achiziţie, PPC afirmă că ”explorează activ” opotunităţi de creştere în Grecia şi pe piaţa sud-est europeană.

”În acest context, PPC explorează potenţiale achiziţii în România şi Bulgaria, fără însă a exista, pentru moment, un acord sau un memorandum de înţelegere”, precizează compania.

Presa a relatat că PPC pregăteşte o mişcare importantă de expansiune pe piaţa energetică, vizând să achiziţioneze 70% din filiala grupului italian Enel în România, într-o tranzacţie care evaluează întreaga companie Enel România la 1,8 miliarde euro.

Aceleaăi surse relatau ăi că un memorandum de înţelegere a fost deja semnat între cele două mari grupuri, PPC şi Enel, acordul fiind evaluat la 1,3 miliarde de euro în capitaluri proprii şi 70% reprezentând datoriile filialei, inclusiv împrumuturi. Discuţiile conducerii PPC cu băncile greceşti Ethniki, Piraeus, Alpha Bank, Eurobank, Attica şi Optima vor începe in perioada imediată, pentru finanţarea unei părţi din investiţie