„Explozii inexplicabile” în Mariupol, într-o zonă pe care Rusia o consideră în afara razei de atac a armatei ucrainene

0

Peste 14 „explozii inexplicabile” au fost raportate în jurul orașului ocupat de ruși Mariupol, începând de marțea trecută, afirmă serviciile secrete britanice ale Ministerului Apărării, în actualizarea pe care o prezintă zilnic, potrivit Sky News.

Astfel de explozii au fost raportate la două depozite de combustibil și o uzină siderurgică pe care Rusia o folosește ca bază militară.

„Rusia va fi probabil îngrijorată de faptul că au loc explozii inexplicabile într-o zonă pe care probabil că o evaluase anterior ca fiind în afara razei de acțiune a capacităților de atac ucrainene de rutină”, a declarat ministerul britanic.

Orașul-port de la Marea Neagră se află la cel puțin 80 km de linia frontului și a fost capturat de Rusia în luna mai a anului trecut, după luni de lupte.

Asediul s-a încheiat atunci când ultimii apărători ucraineni, ascunși în interiorul oțelăriei Azovstal din oraș, s-au predat.

Mariupol este cel mai mare oraș capturat anul trecut pe care Moscova încă îl controlează și se află pe o rută logistică cheie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.