Pierderi de peste 300 de milioane de dolari la Yahoo!

 

Investiţiile masive şi politica agresivă de reducere a costurilor menite să contracareze efectele problemelor economice sunt factorii care au dus la rezultatele slabe. Cu toate acestea, preşedintele Yahoo este optimist. Acesta spune într-un comunicat că odată cu îmbunătăţirea publicităţii, compania va deveni mai puternică.

În perioada analizată, Yahoo! a avut o pierdere operaţională de 278 milioane dolari. În acelaşi interval din 2007, compania a consemnat un profit operaţional de 191 milioane de dolari. Pentru întreg anul 2008, profitul net a totalizat 424 milioane de dolari, în scădere faţă de câştigul din 2007 de 660 milioane dolari. "Politica agresivă de administrare a cheltuielilor şi raportul echilibrat dintre venituri şi cheltuieli ne-au ajutat să trecem cu bine prin acest mediu economic fără precedent", se mai arată în comunicatul remis presei.

Compania estimează că la sfârşitul primului trimestru va avea un profit operaţional cuprins între 75 şi 85 milioane de dolari. Unii analişti consideră că Yahoo! trebuie să aplice în continuare programul de reducere a costurilor şi să demonstreze că-şi poate păstra disciplina financiară mai mult de un singur trimestru, înainte ca mediul de afaceri să revină la normal.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed