Turistii straini in scadere cu 20% pe litoral

"Din cauza diminuarii numarului de turisti din Germania, din tarile scandinave si totodata din cazua faptului ca anul trecut mari tour operatori internationali precum TUI si Neckermann au decis retragerea de pe piata romaneasca, numarul turistilor straini pe litoral este in scadere. In acest an, cu tot cu individuali, vor fi cel mult o suta de mii de turisti straini pe litoralul romanesc", a declarat Dragos Anastasiu, presedintele ANAT.

Potrivit reprezentantilor ANAT pe litoral romanesc vanzarile marilor tour operatori au inregistrat cresteri curpinse intre 5 si 20% fata de anul trecut. Anterior ANAT estima ca circa 1,4 milioane de turisti sa fie prezenti pe litoral in acest sezon. 

Totodata ANAT vizeaza o prelungire a sezonului de vara pana la mijlocul lunii octombrie. "Largirea sezonului pe litoralul romanesc se poate face doar cu straini, pentru ca acestia nu sunt dependenti de timp sau de perioada", a precizat Dragos Anastasiu.

Segmentul de out going (turistii care au plecat in strainatate n.red.) a inregistrat o crestere de cel putin 25%, comparativ cu anul precedent. "Daca in topul destinatiilor s-a aflat tot Grecia, catre care s-au indreptat circa 250 de mii de turisti, cea mai mare crestere a fost inregistrata de Turcia, unde numarul turistilor a crescut de la 80 de mii, la 130 de mii. Desi a ramas o destinatie solicitata, Bulgaria a stationat", a declarat Traian Badulescu purtator de cuvant in cadrul ANAT.

O tendinta observata de reprezentantii din turism este scaderea numarului de innoptari pe cap de turist. "Se observa o crestere pe week-end, daca inainte turistii stateau sase nopti, acum sejurul s-a redus la 4 nopti", a mai spus presedintele ANAT.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului cele peste 700 de firme membre ANAT au avut in 2007 o cifra de afaceri cumulata de 4,45 miliarde lei (1,25 miliarde euro).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed