x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 22° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  41%
  Presiune

  34033 hPa
string(10) "invatamant"

A terminat Stanford şi Harvard, dar predă în România pentru 1.000 de lei pe lună: „Acum stau la cămin, cu studenţii, contra cost“

Stoica Cristinel Popa (29 de ani) a ales să revină în ţară din Statele Unite după ce a absolvit două universităţi de prestigiu, Stanford şi Harvard. A predat pentru o vreme la Universitatea din Texas, dar a decis să revină în România pentru a schimba sistemul de predare de aici, dar şi mentalităţile.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.05.2017, 13:09 | Actualizat: 15.05.2017, 13:09

Stoica Cristinel Popa (29 de ani), asistent universitar şi doctorand la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, este originar din Brăila. La liceu, s-a implicat foarte mult în acţiuni de voluntariat, lucru pe care îl face şi astăzi. „Mi-am descoperit pasiunea pentru voluntariat şi proiecte în regim nonprofit. M-am ocupat de la salubrizări de parcuri, vopsit de garduri de instituţii publice până la campanii antidrog, antifumat şi susţinerea de piese de teatru cu tineri din zonele defavorizate“, ne povesteşte tânărul. A ajuns repede să se ocupe de proiecte naţionale, cum ar fi ajutorarea sinistraţilor din câteva sate izolate din Olt, la inundaţiile catastrofale din 2006, pentru care a adunat haine, mâncare şi alte produse. Prefectul de atunci l-a chemat personal pentru a-l felicita pentru acţiunea pe care a întreprins-o, însă profesorii de la liceul unde învăţa nu au înţeles deloc ceea ce făcea el. „Majoritatea profesorilor în mod clar nu erau de acord, spuneau că este o bătaie de joc, o pierdere de timp şi nu înţelegeau absolut deloc noţiunea de voluntariat. Diriginta mea mă umilea în faţa clasei, spunea că a avut activişti PCR care stăteau pe capul ei, dar eu încercam să îi explic că nu e totuna cu activiştii organizaţiilor neguvernamentale. Din păcate, aveam şi multe rude care aveau aceeaşi atitudine, dar eu nu am abandonat voluntariatul“, spune Stoica Cristinel Popa.

Citeste mai mult: adev.ro/opw91k