A venit ordin de la UE. Se aplică tuturor angajaţilor

Angajatorii nu vor mai putea să ceară din partea candidaților informații cu privire la istoricul lor salarial. Aceasta este una dintre cerințele care sunt impuse angajatorilor de directiva UE privind transparența salarială.

Angajatorii nu îi mai pot întreba pe candidați ce sumă au câștigat înainte

Potrivit unei directive UE, angajatorii au obligaţia de a nu le cere candidaților informații despre istoricul lor salarial. Această interdicție există deja în mai multe state americane, iar rolul acesteia este combaterea inegalităților salariale și a discriminării de gen.

Aștfel că, la momentul angajării, angajatorul nu îi poate cere candidatului să furnizeze informații despre nivelul salariului avut la fostul loc de muncă, așa cum se procedează în cele mai multe cazuri la interviurile de angajare.

Directiva, inclusă în Codul Muncii din România

Directiva va fi inclusă și în Codul Muncii din România și vizează direct egalitatea de șanse între bărbați și femei, care, pentru o muncă egală, trebuie să fie plătiți la fel.

„Pentru a întrerupe perpetuarea diferenței de remunerare între femei și bărbați care afectează în timp lucrătorii în mod individual, angajatorii ar trebui să se asigure că anunțurile de posturi vacante și denumirile locurilor de muncă sunt neutre din punctul de vedere al sexului și că procesele de recrutare sunt conduse în mod nediscriminatoriu, astfel încât să nu submineze dreptul la egalitatea de remunerare”, se arată în directivă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed