Acesta este MOTIVUL pentru care companiile înființate de Firea nu pot fi desființate rapid

0

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a declarat miercuri seara la Digi24 că lipsa banilor în bugetul municipalității e principala cauză pentru întârzierea închiderii companiilor municipale înființate de Gabriela Firea. El a numit lipsa banilor ”un obstacol tehnic”.

 

BANI mai mulți pentru acești români! Guvernul le-a ascultat nemulțumirile

 

 

 

”Companiile municipale au fost înființate ca să plateasca foarte bine niște activiști de partid. Aveau structuri mult mai mari decât o companie normală și salariile erau mult mai mari decât la companii similare din piață”, a spus primarul general.

„Mai avem o problemă tehnică pentru a le desfiinţa, faptul că nu avem un flux de bani, după cum ştiţi, cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o în mandatul ăsta de primar a fost că am găsit o datorie curentă de 2,5 miliarde lei, bani pe care teoretic ar trebui să îi plătim pe loc”, a spus Nicuşor Dan la Digi24, citat de Agerpres.

 

 

Pașaport de vaccinare OBLIGATORIU în Grecia. Claudiu Năsui a făcut anunțul: Au aceleași dorințe ca și noi

 

 

Întrebat ce a generat datoria, edilul a enumerat cauzele care au dus la crearea acesteia şi a explicat şi motivul pentru care companiile municipale nu pot fi închise imediat.

„Din companii, din festivaluri, dintr-o dimensionare nerezonabilă a bugetului, din prognozarea unor venituri care se ştia că nu pot fi făcute – în felul ăsta s-a ajuns la datoria asta. Neavând bani ca să putem să stingem toate datoriile… foarte simplist: ca să închizi o companie, trebuie să îi plăteşti datoriile, să-i pui deoparte oamenii, să vezi care sunt obiectele de inventar şi în momentul ăla s-a terminat. Noi nu avem în momentul de faţă fluxul de bani ca să le putem stinge datoriile şi să le putem aduce la zero. Ăsta este obstacolul tehnic pe care îl întâmpinăm ca să închidem”, a precizat Nicuşor Dan.

„Problema companiilor trebuie privită global, ele au fost înfiinţate pentru a presta mai ieftin nişte servicii publice. Spre exemplu, iluminatul public sau îngrijirea arborilor din parcuri. Problema este (…) cât plăteam noi, ca municipalitate, înainte de aceste companii şi cât plătim după ce ele au fost înfiinţate? Şi vedem că pe multe sectoare plătim cu 30%, cu 40%, cu 50% mai mult. Ăsta e motivul pentru care ele trebuie desfiinţate”, a afirmat Nicuşor Dan.