x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(16) "instant-articles"

Aceste persoane se pot VACCINA fără PROGRAMARE

Persoanele care fac dializă se pot vaccina în etapa a doua.

Autor: Mihai Voican | Sursa: LIBERTATEA | Publicat: 21.01.2021, 19:13

Dacă nu reușesc programarea pacienților prin platforma de vaccinare, clinicile de dializă vor putea comunica direct cu centrele de vaccinare, pentru ca pacienții dializați să se vaccineze fără programare în termen de 48 de ore.

 

Clinicile de dializă vor fi obligate să faciliteze accesul pacienților la vaccinarea împotriva Covid-19, conform Instrucțiunii nr.52 emise joi, 21 ianuarie, de către Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. „Tocmai ca să nu îi lăsăm pe pacienți singuri, să facă lucrul ăsta, am vrut să responsabilizăm centrele de dializă și să îi informeze, dar și să îi programeze”, a spus pentru Libertatea Valeriu Gheorghiță, medicul coordonator al campaniei de vaccinare. Concret, centrele de dializă își vor informa pacienții despre vaccinarea împotriva Covid-19 și îi vor programa pe cei care doresc să se vaccineze la centrele de imunizare din proximitatea centrului de dializă.

 

În această situație, pacienții dializați vor fi vaccinați fără programare și înregistrați direct în Registrul Electronic Național de Vaccinări, precizează documentul. În cele 48 de ore, centrul de vaccinare va suplimenta numărul de doze de vaccin, în baza listei de pacienți dializați. „Vaccinarea pacienților se va realiza fie înainte, fie (preferabil) imediat după efectuarea ședinței de dializă (astfel încât intervalul de timp de așteptare pentru vaccinare să fie redus la minim”, mai menționează Instrucțiunea nr. 52.

 

Articolul integral pe LIBERTATEA