x


 • EUR
  4.5841
  USD
  3.9032
 • 20° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  50%
  Presiune

  34203 hPa
string(10) "invatamant"

Acești profesori din Iași pregătesc gratis elevi cu potențial dar săraci

Doi profesori de biologie din Iași, soții Nedea, meditează fără să fie plătiţi, de cinci ani, elevii de clasa a XII-a pasionaţi de biologie care doresc să dea admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.07.2016, 17:16 | Actualizat: 30.07.2016, 17:16

 

Soţii Nedea Mircea, profesor de biologie la Colegiul „Negruzzi” şi Nedea Nina, profesoară la aceeaşi disciplină la Colegiul „Eminescu” au pregătit anul acesta 11 elevi, dintre aceștia 10 fiind admişi, opt la buget şi doi la taxă. Dintre cei admişi, doi elevi au intrat la Universităţile de Medicină din Cluj şi Tg. Mureş, iar restul la UMF Iaşi.

Cei doi cunoscuţi profesori de biologie şi-au prezentat ieri bilanţul celui de-al cincilea an în care derulează proiectul SAP-ed. Aceştia pregătesc gratis elevi din familii defavorizate care vor să dea la Medicină, alegându-i în urma unei prealabile testări.

 

Ca în fiecare an, după admiterea la Facultăţile de Medicină din ţară, la Colegiul „Costache Negruzzi“ are loc o întâlnire importantă. În cursul zilei de ieri, la orele dimineţii, doi cu­no­scuţi dascăli din învăţământul preuniversitar ieşean au făcut publice rezultatele proiectului lor.

 

Soţii Nedea, Nina şi Mircea, doi profesori de biologie cu vocaţie şi dragoste pentru elevii buni, au reuşit să pregătească şi anul acesta tineri pentru admiterea la Medicină, fără să fie plătiţi, în timpul lor liber. De cinci ani, cei doi profesori nu mai au sâmbete libere. Nina Nedea este profesor la Colegiul „M. Eminescu“, iar Mircea Nedea, la Colegiul „C. Negruzzi“. Pentru ei, şcoa­la nu se opreşte atunci când li se ter­mină programul şi sună clopoţelul, iar relaţia dintre dascăl şi profesor capătă în weekenduri alt chip, unul patern.

 

Articolul integral pe ziaruldeiasi.ro