Acţiunile UiPath şi-au pierdut aproape o treime din valoare joi, după ce compania de software a anunţat previziuni sub aşteptări şi revenirea ca CEO a lui Daniel Dines

Compania, care dezvoltă software care automatizează sarcini şi procese repetitive, a declarat că CEO-ul Rob Enslin se va retrage la 1 iunie şi va fi înlocuit de cofondatorul Daniel Dines, care a demisionat din funcţia de co-CEO pe 31 ianuarie.

Acţiunile UiPath au scăzut cu aproximativ 20% de când Enslin şi-a asumat conducerea unică.

Dines, care a cofondat UiPath în 2005, împreună cu Marius Tirca, a spus că este nerăbdător să conducă din nou compania.

”Cu această schimbare, sunt încântat să mă întorc în funcţia de CEO şi aştept cu nerăbdare să conduc compania prin următoarea noastră fază de creştere profitabilă şi inovare”, a spus Dines într-o declaraţie publicată, miercuri după-amiază, în acelaşi timp cu rezultatele trimestriale ale companiei.

Perspectivele macroeconomice şi tranziţia în conducere influenţează previziunile privind vânzările

UiPath a spus că se aşteaptă la venituri pentru trimestrul curent de la 300 de milioane de dolari până la 305 de milioane de dolari, iar vârful acestei prognoze se situează semnificativ sub cele 333 de milioane de dolari aşteptate de analişti.

Pentru întregul an, compania şi-a revizuit în scădere previziunile, spunând că acum se aşteaptă la vânzări nete de 1,405 miliarde dolari până la 1,410 miliarde dolari, sub prognoza sa anterioară, între 1,555 şi 1,560 miliarde dolari.

”În timpul primului trimestru, am observat o analiză sporită a tranzacţiilor şi prelungirea ciclurilor de vânzări pentru tranzacţii mari multianuale. Am luat în considerare aceşti factori, mediul macroeconomic actual şi tranziţia noastră de conducere în ghidurile noastre actualizate pentru restul anului”, a spus CFO Ashim Gupta.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed