Activiștii PSD și-au făcut numărul la Foișor: „De ce ascultați ordinele lui Arafat?”

0
38

Activista PSD Codruta Cerva si negationistul Pompiliu Diplan au provocat scandal, vineri noapte, in fata Spitalul de Ortopedie „Foisor” din Capitala dupa ce Raed Arafat a decis ca 20 de pacienti sa fie transferati la alte spitale. „Foisor” devine spital COVID.

 

Spitalul Foișor devine spital Covid-19! Scene dure cu pacienții pe targă sau în cărucioare

 

 

Codruta Cerva a venit in fata spitalului si a inceput sa tipe in fata jandarmilor: „De ce ascultati ordinele lui Arafat? De ce va bateti joc de romani?”.

Jandarmii i-au cerut sa faca loc si sa elibereze intrarea in spital.  „Nu ne dam la o parte, vrem sa stim de ce au fost scosi din spitale”, a zbierat Cerva.

 

Când se redeschid sălile de FITNESS. Vești proaste pentru mii de români

 

 

Ea a continuat apoi sa tipe si sa planga in fata spitalului, in timp ce era filmata de Romania TV. „Noaptea, ca hotii, sunt scosi oameni cu durere din spital”, a declarat apoi Cerva la RTV.

De altfel, Cerva are o relatie foarte apropiata cu Romania TV, ea stand mai tot timpul alaturi de trimisul acestui post TV.

Pacientii internati la Spitalul de Ortopedie Foisor din Bucuresti sunt transferati, vineri seara, la alte unitati medicale sau externati, intrucat acest spital va primi, de sambata dimineata, pacienti cu infectie COVID-19. „Spitalul Foisor are o sectie de Terapie Intensiva de 21 de paturi si are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumatatea sectiei de Terapie intensiva ocupata”, a aratat Raed Arafat.

Potrivit primelor informatii, 20 de pacienti sunt transferati la alte spitale, iar altii sunt externati.

 

„Spitalul Foisor, astazi, dupa o analiza a situatiei din Bucuresti, s-a luat decizia de tranformare a lui in spital pentru COVID. Situatia astazi in unitatile de primiri urgente este serioasa, pentru ca astazi dimineata (…) a trebuit sa trimitem pacienti din Bucuresti in alte zone, chiar cu un avion militar”, a explicat, vineri seara, seful DSU, Raed Arafat, la Antena 3.

El a explicat ca va fi pus in functiune un al treilea TIR de ATI, dar in continuare sunt pacienti care au nevoie de terapie intensiva.

„Suntem pe cale a de porni al treilea TIR de Terapie Intensiva la «Babes» si se lucreaza si noaptea ca sa fie conectat la curent de la o sursa, alta decat unde era conectat, decizie luata pentru siguranta. Stim ca am pornit si al doilea la «Sfantul Ioan», si este cel de la «Marius Nasta» si al treilea la «Victor Babes» va porni in cursul serii de astazi sau maine. In unitatile de primiri urgente mai avem pacienti care necesita terapie intensiva. Sunt ingrijiti acolo, dar nu pot sa ramana acolo, pentru ca unitatile respective primesc si alti pacienti care ajung, asa ca, dupa o analiza, Spitalul Foisor are o sectie de Terapie Intensiva de 21 de paturi si are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumatatea sectiei de Terapie intensiva ocupata, din care trei sau patru pacienti care necesita de fapt transfer in alta parte pe Terapie Intensiva (…)”, a aratat Arafat.

Raed Arafat a explicat ca sambata dimineata Spitalul Foisor trebuie sa primeasca pacienti COVID, iar pacientii care erau internati aici vor fi transferati – unii, iar altii vor fi lasati acasa.

„Conteaza orice ora cand noi avem pacienti de Terapie intensiva in UPU si cand continua sa vina pacienti in cursul noptii, nu pot sa va spun cati o sa apara. Deci normal ca trebuie sa evacuam”, a subliniat el.