Activități de weekend cu copiii. Ce facem pe 9 și 10 martie

0

Activități de weekend cu copiii

Chiar dacă este sărbătorită Ziua Femeii și sunt încă multe târguri de mărțișor la care să ajungi, poți include și câteva activități distractive și educative pentru copii, în weekendul 8-10 martie 2024.

Arhitectură și expoziții proprii la Muzeul de Artă Recentă (copii de 6-9 ani)

Pe 9 martie, copiii pot afla ce este un muzeu, cum este el proiectat și alcătuit, cât de strânsă este legătura între construcție și tipul de artă pe care o prezintă, cum se alcătuiește o expoziție.

Copiii sunt invitați să exploreze Muzeul de Artă Recentă – MARe unde va fi creată, cu ajutorul lor, o expoziție de artă modernă și ei vor experimenta, se vor conecta și vor simți spațiul, cu configurația și vibrația lui.

Evenimentul este recomandat pentru copii de 6-9 ani.

Atelierul este îndrumat de arh. arh. Cristina Dumitrescu. Atelierul a fost creat de: arh. Mina Sava și arh. Cristina Dumitrescu. Grafica aparţine: arh. Veronica Sava.

Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/1408/details, în limita celor 15 locuri disponibile.

Despre activitățile MNAR aflați aici: https://www.de-a-arhitectura.ro/#footer-ro.

Când?
Pe 9 martie 2024, între orele 14:00-16:00.

Unde?
MARe/Muzeul de Artă Recentă, str. Primăverii, nr. 15, sector 1, Bucureşti.

Spectacol atelier ”Oul Micului Bufniță!” (copii de 2-7 ani)

Sâmbătă, 9 martie, ora 11:00 și 17:00, are loc spectacolul atelier ”Oul Micului Bufniță!”, pentru copii de 2-7 ani.

Vino să vezi, o poveste perfectă pentru micile ființe de pretutindeni, despre venirea pe lume a unui frățior sau surioare.

Oare ce ascunde el? Un pui de râmă lipicioasă, o furnică, un pui de pinguin, sau de crocodil, sau unul de dragon? Sau poate un pui de Râmuță Furni-Pingo-Drago-Crocofant??!

În final, copiii vor crea un pui de bufniță și se vor juca cu toată recuzita.

Locație: Toni Boni, Strada Prinosului nr.9, București.

Cărăbușul bijuterie: Culori tropicale la Art Antipa (pentru copii de 6-12 ani)

În weekenduri, din 9 martie 2024, între orele 10.15- 11.30, încep atelierele Culori Tropicale la ART ANTIPA! Atelier Belladona Art în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul Atelierelor de weekend ART ANTIPA!

Atelierele sunt o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice: tehnici de pictură și desen, documentări din expoziția permanentă a Muzeului Antipa și din arta pictorilor clasici ai lumii plus informații din sfera științelor naturii.

În prima parte a atelierelor discutăm documentarea prezentată apoi urmează partea practică de realizare a lucrării de artă, pornind de la hârtia albă, se urmează pașii ținând cont de paginație, proporțiile și măsurătorile explicate de profesor, ori de câte ori este necesar. Se realizează îndrumări pe tot parcursul atelierului.

Lucrările sunt realizate exclusiv de copii (de la hârtia albă la rezultatul final), participanții sunt îndrumați individual, iar evoluția micilor artiști este vizibilă de la o ședință la alta prin îmbunătățirea tehnicii de lucru, a încurajării ideilor originale și a cunoștințelor dobândite pe parcursul timpului petrecut la ART ANTIPA!

În cadrul acestui modul ne vom îndrepta atenția către impresionanții gândăcei bijuterie din Taiwan, vom face apoi cunoștință cu tucanul guyanez, pasărea cu penaj vibrant și cioc uimitor. În ultimul atelier din modul vom explora texturile și detaliile delicate ale orhideelor, transformând lucrările de artă într-o grădină de vis plină de culoare.

Atelier de tradiții la Muzeul Satului ( pentru copii de 7-11 ani)

Pe 9 martie, între orele 12.00 și 13.00, are loc Atelierul de ilustrație de povești, tradiții și obiceiuri românești, la Muzeul Satului.

Atelierul de ilustrație de povești, tradiții și obiceiuri românești susținut de Daniela Olaru se adresează copiilor între 7 și 11 ani care vor povesti și desena obiceiuri și personaje din etnologia românească, cunoscute sau mai puțin cunoscute, urmărind calendarul popular: legenda Babei Dochia, legenda lui Alexie, Buna vestire, povestea balaurului și a Sfântului Gheorghe etc. Materialele sunt asigurate de coordonator.

Atelierul durează o oră și se desfășoară în intervalul orar 12:00 – 13:00 în Sala Levănțică din Șos. Kiseleff nr. 28, pentru grupe de minimum 10, maximum 15 copii.

Când?

9 martie – Legenda Babei Dochia – atelier de ilustrație și colaj
16 martie – Legenda lui Alexie – atelier de ilustrație cu texturi și colaj
23 martie – Buna Vestire – atelier de bandă desenată
20 aprilie – Povestea balaurului și a Sfântului Gheorghe – atelier de ilustrație și colaj

Înscrieri: https://forms.gle/qHgcEEg31HRLqdLw6

Atelierul „Orașe cu străzi pe ape” (pentru copii de 9-12 ani)

Asociaţia De-a Arhitectura organizează, pe 10 martie 2024, atelierul „Orașe cu străzi pe ape”.

Ți-ar plăcea să locuiești într-un oraș străbătut de multe canale de apă? Dar într-un oraș îmbrățișat de ape? Dacă ai fi o stradă în orașul imaginat de tine, cum ar arăta clădirile tale? Dacă ai fi o casă, cu ce materiale ai fi îmbrăcată ca să reziști la apă? Dacă ai fi locuitor în oraș, cum te-ai deplasa de colo-colo?

În orașul tău străbătut de ape, cum arată școlile, locurile de joacă, restaurantele sau piețele? Dacă ai fi o pasăre în zbor, cum ai vedea orașul de la nivelul norilor? Te provocăm să desenezi o hartă turistică a orașului îmbrățișat de ape în care ți-ar plăcea să locuiești!

Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 10 martie 2024 atelierul „Orașe cu străzi pe ape”. Pornind de la o călătorie virtuală prin orașele străbătute de multe canale de apă, copiii se vor lăsa purtați de imaginație și vor realiza harta turistică a propriului oraș cu străzi pe ape în care și-ar dori să locuiască. Copiii vor stabili care sunt cele mai importante locuri pentru ei, ce mijloace de transport sunt potrivite, iar la final vor spune povestea orașului așa cum ar vrea să i-l prezinte unui prieten.

Atelierul este îndrumat de arh. Ioana Rizea. Atelierul a fost creat de arh. Aurelia Axente-Stan și arh. Ioana Rizea. Grafica aparține: arh. Veronica Sava.

Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/1406/details, în limita celor 17 locuri disponibile.

Când?
Pe 10 martie 2024, între orele 14:00-17:00.

Unde?
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România (OARB), str. Sf. Constantin, nr. 32, sector 1, București.

Atelierul „Călători și exploratori: doamne temerare”, la Muzeul Hărților (pentru copii de 7-11 ani)

Duminică, 10 martie 2024, ora 10:30, copiii cu vârste între 7 și 11 ani sunt așteptați la Muzeul Hărţilor pentru atelierul interactiv „Călători și exploratori: doamne temerare”, care va aduce în prim plan o serie de doamne temerare și elemente inedite din călătoriilor lor.

Pe parcursul atelierului vor fi oferite indicii care să îi apropie pe copii de protagonistele primelor încercări de a călători în jurul lumii. Atelierul face parte din seria Ghid Junior la Muzeul Hărților și este realizat de Asociatia Learning by Teaching.

▪ Oare ce a determinat-o pe Jeanne Baret să plece în călătorie știind că pe vase au voie să se îmbarce doar bărbați, înainte de 1800?
▪ Cum a reușit Nellie Bly să călătorească în jurul lumii în doar 72 de zile în secolul al XIX-lea?
▪ Ce tip de costum a purtat Annie Londonderry când a realizat prima călătorie pe bicicletă în jurul lumii?
▪ Care sunt provocările doamnelor care călătoresc azi în spațiu?

Despre toate acestea vom povesti împreună călătorind pe hărți și căutând indicii în cărți.

Programul se desfășoară în muzeu, pentru copii cu vârsta 7-11 ani.

Durata: cca. 90 minute, de la ora 10:30 la 12:00
Taxa de participare: 40 lei/ copil
E-mail: [email protected]

Poveștile lui Ion Creangă, toată luna martie

Nu rata luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“ aduce între 1 și 31 martie, atât la Sala Mare (Str. Piața Amzei 13), cât și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23), peste 30 de reprezentații teatrale și ateliere pentru copii, toate inspirate din opera celui care ne-a lăsat texte ce au scris istorie atât în marea carte a literaturii, cât și în rândul interpretărilor regizorale.

„Ursul păcălit de vulpe“, „Fata babei și fata moșului“ sau „Punguța cu doi bani“, ca să amintim doar câteva dintre spectacolele TIC create după scrierile popularului autor, sunt adaptări pline de imaginație ale titlurilor omonime și unele dintre reprezentațiile iubite de publicul tânăr. Dinamismul, umorul, pofta de a vorbi a personajelor și, nu în ultimul rând, învățăturile subtile, inserate de-a lungul întâmplărilor, le-au făcut să fie extrem de bine receptate de către copii.

În „Luna lui Ion Creangă“, se vor organiza, de asemenea, și o serie de ateliere tematice menite să îi implice pe spectatori și mai mult în acest univers, într-un mod ludic și cât mai creativ. De exemplu, în cadrul Atelierului de teatru „Fata babei și fata moșului“ dedicat copiilor cu vârsta peste 4 ani, coordonat de actorii Vera Linguraru și Oliviu-Cristian Bughiu, copiii vor avea posibilitatea nu doar să aprofundeze personajele ori conținutul acțiunii, ci să aleagă și finalul poveștii.

Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani), 14 martie, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)

Jack și vrejul de fasole (5+), 08.03, ora 18:00 și 24.03, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Punguța cu doi bani (3-6 ani), 09.03, ora 11:00 și 21.03, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

La cireșe – Atelier de teatru și bricolaj (4+), 09.03 și 31.03, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

TILL (6+), 09.03 și 23.03, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Aventurile lui Săgeată (6+), 10.03 și 31.03, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Fata babei și fata moșului – Atelier de teatru (4+), 10.03 și 24.03, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

Visul unei nopți de vară (6+), 10.03 și 31.03, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Mai multe spectacole și informații la Teatrul Ion Creangă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.