Acuzații dure la adresa lui Marcel Ciolacu după victoria Roșia Montană: ”Vom depune plângere la DNA”

Se lansează acuzații dure la adresa premierului Marcel Ciolacu după victoria României în procesul cu Roșia Montană.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe prim-ministrul Marcel Ciolacu de faptul că a „manipulat bursa” prin declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la procesul intentat de compania Gabriel Resources statului român şi la despăgubirile pe care le-ar putea plăti statul român. USR anunţă, în acest context, că sesizează DNA şi autorităţile canadiene cu privire la această situaţie.

“Noi vom depune plângere penală la DNA. Pentru manipularea pieţei de capital şi subminarea economiei naţionale, v-am spus că vom sesiza inclusiv reglementatorul pieţei de capital din Ontario, din Canada, unde este listată Gabriel Resources, compania din spatele proiectului Roşia Montană, pentru că manipularea pieţei de capital înseamnă că unor oameni le sunt furaţi banii pe baza unor afirmaţii false”, afirmă Cătălin Drulă, citat într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de USR.

Ce spune USR despre Marcel Ciolacu

Formaţiunea subliniază că Drulă „a avertizat din 1 februarie că declaraţiile iresponsabile ale premierului Marcel Ciolacu şi ale miniştrilor săi din Guvern nu fac altceva decât să îmbogăţească, pe bursă, băieţii lor deştepţi”.

Potrivit USR, valoarea acţiunilor Gabriel Resources a crescut pe tot parcursul lunii februarie „pe fondul declaraţiilor şi acuzaţiilor lansate de PSD şi PNL, care anunţau pierderea procesului şi plata unor despăgubiri de 6 miliarde de dolari”.

„Practic, într-o singură lună, pe baza declaraţiilor iresponsabile ale lui Marcel Ciolacu, Marcel Boloş şi colegii lor de partid, valoarea acţiunilor s-a dublat. Compania canadiană are acum o capitalizare bursieră de peste 800 de milioane de dolari canadieni, ceea ce reprezintă mai mult de 600 de milioane de dolari. Aproape exclusiv pe baza disputelor din România, acţionarii au câştigat mai mult de 300 de milioane de dolari”, transmite USR.

Cătălin Drulă este de părere că “PSD-ştii au făcut, probabil, bani” de pe urma fluctuaţiilor la bursă ale acţiunilor Gabriel Resources

”Ciolacu trebuie investigat şi de autorităţile române. Avem DNA, avem ASF, care este autoritatea română de supraveghere a pieţei de capital, şi mai avem ANI, Agenţia de Integritate. Şi să nu uităm că sunt de notorietate şi investigaţiile de presă care arată că premierul Ciolacu îşi desfăşoară afacerile prin intermediul apropiaţilor, cum este doamna Docuz, dar şi nepotul său din Buzău”, susţine preşedintele USR.

Acesta „îl provoacă” pe Marcel Ciolacu să organizeze referendumul privind folosirea de cianuri în exploatarea resurselor din sol în data de 9 iunie, odată cu cele două rude de alegeri.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a trimis sâmbătă dimineaţă sesizare oficială la Ontario Securities Commission, instituţia care supervizează tranzacţiile bursiere din Canada, pentru a investiga o posibilă manipulare a acţiunilor companiei Gold Corporation.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed