Adi Vasile n-a trecut peste coșmarul ratării calificării la Tokyo:” Este cea mai tristă ediție a Jocurilor Olimpice!”

Două goluri au despărțit naționala feminină de handbal de prezența la Jocurile Olimpice din Japonia, iar selecționerul Adi Vasile mărturisește că nu poate uita rapid acest eșec.

”Tricolorele” s-au reunit pentru un cantonament de patru zile la București pentru a pregăti meciurile din preliminariile EURO 2022, din toamnă, dar gândul lor încă le zboară la ratarea calificării la JO.  Adi Vasile și fetele au un țel comun: viitoarea campanie olimpică.

” Pentru mine termenul lung este Paris 2024, încercăm să construim o echipă puternică, să acumulăm experiență internațională, să devenim o echipă mult mai bună, să vedem naționala la Jocurile Olimpice din 2024, așa că tot ceea ce facem acum are legătură cu perspectiva de peste 3 ani. Nu pot privi JO cu detașare, este cea mai tristă ediție de JO la care m-am uitat, nu am făcut pace nici măcar cu poza clasamentului de la turneu preolimpic, unde fiecare echipă avea două puncte și diferența a fost făcută de doar două goluri…însă ce aleg să fac este să fiu motivat ca peste 3 ani noi să întoarcem acel mic detaliu, dar care este greu de întors, în favoarea noastră”– Adi Vasile, selecționer al naționalei feminine de handbal a României.

” Îmi pare rău că vedem handbalul de la JO doar la televizor, dar sper ca în 2024 să fim în competiție și să luptăm pentru titlul olimpic” – Daciana Hosu, componentă a echipei naționale de handbal a României.

” Țintim sus, gândul nostru este la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Mă uit cu greu acum la competiție, îmi doream să fiu acolo, nu doar să văd meciurile la televizor. 2024 sper să fie anul nostru” – Anca Polocoșer, componentă a echipei naționale de handbal a României.

Pregătirea fizică, un adevărat coșmar pentru handbaliste

Primele zile ale cantonamentului de la București sunt rezervate testelor fizice, iar ”tricolorele” abia așteaptă să pună mâna și pe minge.

” Contează extrem de mult pregătirea fizică, suntem într-o etapă cu teste, vrem să vedem la ce nivel suntem, este o perioadă grea, nu cred că un sportiv urăște ceva mai mult decât această perioadă” – Daciana Hosu, componentă a echipei naționale de handbal a României.

”Este cea mai grea perioadă din viața unui sportiv, sunt teste fizice și mai puțin handbal și joc cu mingea. Prefer orice altceva în afară de alergare, mi-e dor de minge” – Anca Polocoșer, componentă a echipei naționale de handbal a României.

 Nu este o perioadă ușoară, mai ales că îți împingi și barierele mentale. Prima parte a cantonamentului are o componentă fizică, să vedem exact la ce nivel suntem, apoi ultimele două zile ne axăm pe handbal și pe închegarea relațiilor de joc, iar în acest sens avem la pregătire și prezentul și viitorul, adică și naționala A și cea B, de tineret. Latura fizică devine factorul principal în a putea face performanță sau nu, a dispărut de mult timp ideea că doar talentul te poate ajuta să ajungi sus” – Adi Vasile, selecționer al naționalei feminine de handbal a României.

Selecționerul a explicat de ce lipsesc anumite jucătoare de la această acțiune a primei reprezentative.

”Fetele care activează în străinătate nu puteau fi chemate la lot pentru că nu este perioadă internațională. Ne dorim să lucrăm pe aceeași idee cu ambele loturi, să avem competiție între jucătoare, pentru ca la meciurile din octombrie să alcătuim cel mai bun lot, în decembrie la turneul final la fel” – Adi Vasile, selecționer al naționalei feminine de handbal a României.

Adi Vasile a salutat locul cinci obținut de naționala de tineret a României la recent încheiatele Campionate Europene, un salt major față de precedenta ediție a competiției continentale, unde ”tricolorele” mici au terminat pe locul 11.

”Locul 5 este foarte bun, ne situează în elita handbalului la acest nivel, ne arată că avem potențial, iar toate aceste fete trebuie să pună în bagaj multe alte lucruri pentru a face pasul și a se menține pe linia bună la seniori. Trecerea de la juniorat la seniorat este extrem de grea, cea mai mare diferență este făcută de nivelul fizic și tactic, dar contează că fetele au dorință mare de performanță și un tupeu la nivel pozitiv” – Adi Vasile, selecționer al naționalei feminine de handbal a României.

 

Sursa: SPORTS-NET

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed