x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(8) "economie"

Adrian Volintiru a fost revocat de la conducerea Romgaz

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 13.01.2021, 19:29

Consiliul de Administraţie al Romgaz îl numise pe Volintiru în octombrie 2018 în funcţia de director general al Romgaz pentru o perioadă de patru ani.

”Consiliul de Administraţie al Romgaz, prin Hotărârea nr. 1/13 ianuarie 2021,a revocat pe Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între Romgaz şi acesta. Până la numirea unui nou director general, conducerea Romgaz, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al Romgaz”, a anunţat compania.

Compania de stat şi-a planificat investiţii de 15,69 miliarde lei până în 2025, cea mai mare parte în parteneriate privind proiecte offshore în Marea Neagră. Din această sumă, în producţia de energie electrică compania vrea să investească 3,66 miliarde lei, în centralele electrice de la Iernut şi Mintia, dar şi în surse regenerabile de energie.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%.

Romgaz are peste 6.000 de angajaţi.