Afacerea de succes a unui român care cultivă planta ce l-a uimit pe Regele Charles: „Are enorm de multă vitamina C”


Un român deține o plantație unică în Transilvania, unde cultivă cu succes o plantă exotică, care l-a dat gata pe regele Charles.

Este vorba despre Mircea Muntean și plantația sa de rubarbă, originară din Tibet, care aduce acum profit fermierilor din România. Localnicii au folosit rubarba pentru a prepara una dintre prăjiturile preferate ale regelui Charles.

„Am crescut cu această plantă, o mâncam primăvara și mi se pare foarte bună. Acum 14 ani, în timpul unei delegații de afaceri la Hamburg, am vizitat o fermă rurală și am fost inspirat să aduc 2.000 de rădăcini de rubarbă din soiul german și să le adaptez aici”, a povestit Mircea Muntean la emisiunea Agricool de la Antena 3 CNN.

În prezent, câmpurile cu rubarbă ale lui Mircea Muntean se întind cât vezi cu ochii. După 14 ani, este timpul pentru reorganizare și regenerare a plantei.

„Pentru a transforma hobby-ul în afacere, cultura trebuie organizată și mecanizată. Acest lucru reduce costurile, permite repetitivitatea și crește productivitatea”, a explicat Mircea.

Regele Charles este fanul acestei regiuni de lângă Sighișoara

Plantația sa din apropierea Sighișoarei aduce profit datorită popularității crescânde a rubarbei, pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de proprietățile sale.

„Nu am folosit niciodată erbicide sau îngrășăminte chimice. Deși nu este certificată bio, de nouă ani cultura a fost gestionată mecanizat, fără intervenții chimice”, a precizat Mircea Muntean.

„Rubarbă conține multă vitamina C, magneziu, calciu, fosfor, vitamine și minerale. Pețiolul plantei poate fi consumat proaspăt, după ce este curățat de pieliță. Este răcoritor, acru și foarte bun pentru organism. De asemenea, poate fi preparat sub formă de compot, prăjitură, plăcintă, sosuri pentru mâncăruri și gemuri”, a adăugat el.

Prăjitura delicioasă cu rubarbă a devenit preferata regelui Charles în vizitele sale prin Transilvania.

„Regele Charles este un fan declarat al regiunii noastre și al produselor locale”, a încheiat Mircea Muntean.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed