Ai boli cronice? Poți fi tratat gratis în Dubai

0

Ministerul Sănătății din Dubai a încheiat, acum câteva zile, un parteneriat cu firma internațională de software Axios Systems care urmează să faciliteze acordarea asistenței pacienților care suferă de maladii cronice, însă nu-și pot permite tratamentul.

 

Programul Ministerului Sănătății din Dubai se numește „Mosa’adah” (în traducere „asistență”) și și propune să-i ajute atât pe locuitorii Emiratelor Arabe Unite, cât și pe expații care au nevoie de tratament, însă se confruntă cu dificultăți financiare, au declarat reprezentanții ministerului, citați de „Gulf News”.

 

Eisa Al Maidour, directorul general al Ministerului Sănătății din Dubai, a precizat că, în cadrul acestui program, Axios Systems și Mosa’adah vor acoperi costurile medicamentelor destinate pacienților care suferă de boli cronice și sunt internați în spitalele aflate în subordinea ministerului, însă care nu au suficienți bani ca să-și permită medicația corespunzătoare. Acesta a mai spus că asemenea inițiative ajută la alinarea suferințelor oamenilor nevoiași și asigură accesul acestora la îngrijiri de înaltă calitate.

 

La rândul său, Salim Bin Lahej, șeful programului Mosa’adah, a afirmat că această inițiativă are scopul de a asigura continuarea cursurilor de tratament pentru persoanele care suferă de boli cronice. Potrivit acestuia, programul va acoperi medicația pentru cancer, astm, reumatism, scleroză multiplă, precum și injecțiile necesare pentru prevenirea orbirii. Ultimele sunt destul de costisitoare, a precizat șeful programului, o singură injecție cifrându-se la 10.000 de dirhami (aproximativ 1.970 de euro). Un tratament pentru prevenirea orbirii necesită patru-cinci injecții administrate în decursul câtorva luni. Totodată, programul mai acoperă și cheltuieli pentru pacienții cu arsuri grave și probleme cardice.

 

„Pacienții supuși chimioterapiei necesită câteva cicluri de tratament, iar fiecare ciclu costă aproximativ 8.000 de dirhami (circa 1.600 euro)”, a mai spus acesta.

 

Anul trecut, acest program a ajutat 600 de pacienți, iar suma cheltuită pentru tratamentele acestora s-a ridicat la 4 milioane de dirhami (circa 790.000 de euro), în timp ce pentru echipamente, incluzând paturi, scaune cu rotile și un aparat de oxigen, au fost cheltuiți 280.000 de dirhami (aproximativ 55.000 de euro).