x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 22° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  41%
  Presiune

  34033 hPa
string(10) "tehnologie"

Al treilea român care a apărut în revista americană Forbes. Este considerat unul dintre cei mai influenţi tineri din Europa

Cornel Amariei ar fi putut să lucreze oriunde pe glob, dar a ales să rămână în România, iar invenţiile la care lucrează conturează un viitor mai bun pentru omenire.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.05.2017, 6:58 | Actualizat: 05.05.2017, 6:58

Doar trei români au apărut, până în prezent, în revista americană Forbes: Ion Ţiriac, Ioan Niculae şi Cornel Amariei. Dacă primii doi au fost recunoscuţi pentru flerul lor în afaceri, Cornel, un bucureştean în vârstă de 23 de ani, a fost declarat una dintre cele mai influente zece persoane din Europa. Amariei spune despre el că nu a fost un elev bun, că a învăţat printre ultimii să scrie, deşi ştia de mult să citească. A fost atras mai mult de ştiinţele exacte şi de calculatoare, iar la şapte ani, realiza primul său site. A terminat şcoala generală în Bucureşti, apoi a fost admis în cadrul Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) ca bursier. Bursa a primit-o după ce a câştigat medalia de bronz la concursul internaţional Infomatrix.

 

mai multe, pe capital.ro