AcasăActualitateALERTĂ. A apărut UN NOU SIMPTOM de COVID. Cum se manifestă

ALERTĂ. A apărut UN NOU SIMPTOM de COVID. Cum se manifestă

Medicii au identificat un nou simptom ce poate fi asociat infecţiei cu coronavirus şi care nu este deloc rar în cazul bolnavilor.

Este vorba despre greaţă, care a fost întâlnită des în situaţia unor pacienţi pozitivi cu COVID-19.

Pentru mulţi bolnavi, ceea ce a debutat ca o tulburare digestivă s-a dovedit a fi, de fapt, infecţia cu virusul Sars Co-V 2.

Medicii spun că bolnavii care veneau la spital acuzau greaţă, tulburări gastrointestinale, urmate de pierderea poftei de mâncare, diaree şi vărsături.

Toate aceste simptome au durat aproximativ o zi, iar medicii au precizat că după greaţă, cei mai mulţi bolnavi au acuzat simptome respiratorii şi febră.

Specialiştii americani susţin că, după ce au văzut sute de cazuri de pacienţi, o treime din cei cu astfel de simptome ce păreau gastrointestinale aveau, în realitate, infecţia cu Sars Co-V2.

Dr. Streinu Cercel, mesaj ferm pentru români: Să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze!

Românii infectaţi cu coronavirus şi care ajung la ATI pot scăpa cu sechele sau pot să nu mai iasă de acolo, motiv pentru care trebuie “să-şi bage minţile în cap şi să meargă să se vaccineze”, atrage atenţia medicul Adrian Streinu-Cercel.

Deci, să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”, a transmis, luni, la Antena 3, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului Matei Balş din Capitală.

Medicul spune că un caz dintr-un milion de vaccinaţi pot dezvolta reacţii adverse, “dar asta nu înseamnă să nu se vaccinăm”, iar vaccinarea este “singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare”.

Specialistul din prima linie spune că circa 80% din populaţie ar trebui imunizată pentru a putea stopa această pandemie.

“La nivel de planetă, peste 80% din populaţie ar trebui să se vaccineze, ca să ne imunizăm, că noi circulăm”, spune dr. Cercel, care precizează că apar şi noi variante mutante ale virusului.

“Dacă vrem să scoatem virusul din circulaţie, peste 80% din populaţia de pe planetă trebuie să fie vaccinată. Şi la noi în ţară, acelaşi procent.

La noi, vorbim de o epidemie, la nivel global, de o pandemie.

Avem posibilitatea ca în decurs de 6-7-9 luni să încercăm să scoatem virusul din circulaţie pe teritoriul României”, a precizat prof. dr. Streinu Cercel.

Ultimele Articole