Alertă de ploi torențiale și furtuni în România. Cod portocaliu în aproape toată țara

Alertă de vremea rea în România. Au fost emise un cod portocaliu și un cod galben în aproape toată țara. Sunt așteptate ploi torențiale, dar și furtuni puternice.


Prima avertizare meteo ANM cuprinde două alerte de cod portocaliu şi cod galben. Alerta de cod portocaliu este valabilă în intervalul orar 12.00-21.00.

Zone afectate sunt: judeţele Sãlaj, Cluj, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ şi Harghita şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bihor, Alba, Bistriţa-Nãsãud, Mureş şi Bacãu

„În judeţele Sãlaj, Cluj, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ şi Harghita şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bihor, Alba, Bistriţa-Nãsãud, Mureş şi Bacãu vor fi averse torenţiale. Local cantitãţile de apã vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de pânã la 1 – 3 ore)”, se arată în avertizarea meteo ANM.

A doua alertă se referă la un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi este valabilă, astăzi, între orele 11.00 – 23.00.

Alertă de ploi torențiale și furtuni în România. Cod portocaliu în aproape toată țara

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat grindinã, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale cu 40-50 l/mp în intervale scurte. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

Cea de a doua avertizare este valabilă de astăzi, 11 iunie 2023, ora 23.00 până mâine dimineaţă, 12 iunie 2023, la ora 06.00.

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat grindinã, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp”, se arată în mesajul de avertizare de la ANM.

A treia avertizare meteo ANM anunţă un cod portocaliu de ploi abundente în intervalul 12 iunie 2023, ora 10.00 – 13 iunie 2023, ora 10.00.

„În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Dolj şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara şi Argeş vor fi averse torenţiale. Local cantitãţile de apã vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de pânã la 1 – 3 ore)”, anunţă meteorologii.

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale cu 40-50 l/mp în intervale scurte. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

O altă avertizare meteo se referă la un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 06.00 – 13 iunie, ora 10.00.

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã în Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat grindinã, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

În restul teritoriului, dupã-amiaza şi seara, manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice vor fi pe arii restrânse”, se arată în avertizarea meteo ANM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed