ALERTĂ! GREVĂ la un minister. Salariații spun că au salarii mici

0
47
ALERTĂ! GREVĂ la un minister. Salariații spun că au salarii mici

Aproximativ 4.000 de angajați ai Ministerului Tineretului se află, joi, în grevă japoneză din cauza salariilor mici și a inechităților între aceleași categorii de personal. Angajații mai spun că, săptămâna viitoare, vor organiza pichetări și strângeri de semnături pentru grevă generală.

 

„Personalul din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, din toată ţară, se va afla în grevă japoneză în data de 19.07.2018, urmând ca, de săptămâna viitoare să aibă loc acţiuni de pichetări şi strângerea de semnături pentru greva generală. În repetate rânduri, Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a adus la cunoştinţă conducerii ministerului că problemele de natură salarială sunt grave şi că trebuie găsite soluţii în vederea înlăturării discriminărilor, nemaifiind acceptate amânări şi tergiversări”, au precizat, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, scrie Știripesurse.ro.

 

Aceştia mai precizează că norme din Legea 153/2017 în ceea ce priveşte salarizarea personalului din Sport şi Tineret au determinat menţinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România.

 

Articolul integral pe CAPITAL