x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.1662
string(16) "instant-articles"

ALERTĂ! Ikea dă banii înapoi statului român

Ikea a decis să nu utilizeze sumele primite de la statul român pentru plata șomajului tehnic.

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.06.2020, 15:07

Ikea România a decis să nu folosească suma de 858.504 lei primită de la Guvern pentru plata șomajului tehnic pentru perioada 17 martie-12 iunie,  în condiţiile în care rezultatele companiei au fost mai bune decât se aşteptau, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

 

”Felicitări IKEA!

Tocmai am terminat o video conferință cu doamna Sara Del Fabbro, CEO IKEA Southeast Europe și doamna Violeta Nenita, Market Manager IKEA Romania în legătură cu decizia companiei de a nu folosi suma de 858 504 lei necesară plații șomajului tehnic pentru perioada 17 martie – 12 iunie.

Reprezentații companiei IKEA au spus că desi ne aflam în fața multor provocări in perioada urmataore, în opinia lor rezultatele companiei urmează să fie mai bune decât se așteptau acum câteva luni de zile. Astfel compania IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata șomajului tehnic.

Aceasta decizie a companiei este încă o dovadă că am luat măsurile corecte la timpul potrivit și am reușit să reducem semnificativ impactul crizei economice asupra companiilor care activează în România.

Mulțumesc IKEA și vă asigur că fondurile respective vor merge în acele segmente ale societății care au mare nevoie de ajutor”, a scris Cîțu pe Facebook.

 

România nu este singura țară unde Ikea a decis returnarea banilor primiți de la guvern pentru șomajul tehnic. Tolga Oncu, Retail Operations Manager la Ingka Group, compania care deține Ikea, a declarat pentru Financial Times, că a început discuțiile cu autoritățile din Belgia, Croația, Republica Cehă, Irlanda, Portugalia, România, Serbia, Spania și SUA. La începutul crizei, Ikea se aștepta la o scădere cu 70-80% a afacerilor. Acum, după redeschiderea celor 23 de magazine închise din cauza pandemiei, compania se confruntă o avalanșă de comenzi. “Acum știm mai multe față de ce știam în februarie sau martie, așa că vrem să ne întoarcem și să spunem: ‘mulțumim că ne-ați ajutat să trecem prin această perioadă dificilă, acum vrem să vedem cum putem să dăm înapoi ceea ce am primit’”, a spus reprezentul Ikea.

 

În România, Ikea deține două magazine. Acestea s-au redeschis pe 15 mai după aproape două luni de la închiderea lor din cauza pandemiei.