Alexandru Arșinel a lăsat o avere impresionantă. Câte case avea și care sunt moștenitorii

S-a stins din viața Alexandru Arșinel, unul din granzii teatrului de revistă românesc. A murit după o lungă perioadă de probleme medicale, la 83 de ani, din care 63 i-a dedicat publicului și spectacolului umoristic.

O carieră impresionantă, junmătate de secol fiind pe scena principalului teatru de revistă românesc (C. Tănase) al cărui director a fost. A lăsat frumoase amintiri românilor, ce au fost răsplătite cu milioane de aplauze, de pe scena teatrului dar și din scenete radio și de televiziune, iar familiei o frumușică avere.

”Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă, am fost 20 de ani director”, și-a justificat artistul condiția materială admirabilă în branșa artistică: patru case, terenuri și multe bunuri de valoare. Tată a doi băieți –Bogdan și Cristian Arșinel-, aceștia au de împărțit un apartament în Bucureșți (225 mp) și trei vile, la marginea orașului Sinaia, pe litoral, pe coasta de la 2 Mai și la Crevedia.

Alexandru Arșinel a lăsat o avere impresionantă

Cât despre venituri, în ultima declarație de avere, artistul deținea 12 depozite bancare (active financiare de circa 240.000 euro). A  avut pensie de revoluționar, indemnizații de merit de la Ministerul Culturii, drepturi de autor și de colaborator la teatrul unde a fost manager (”Constantin Tănase” din București) dar și o indemnizație pentru îngrijirea soției. În total, circa 60.000  de euro a fost media veniturilor sale primite de la stat anual.

Alexandru Arșinel s-a stins după ce, în ultimul an s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost internat de mai multe ori în ultimul an, cu probleme la plămâni și inimă. Toate aceste probleme au contribuit la decizia de a se retrage din teatru anul trecut.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri