AcasăSanatateAlexandru Rafila spune că se va rezolva criza antitermicelor pentru copii: „...

Alexandru Rafila spune că se va rezolva criza antitermicelor pentru copii: „ Vom da publicităţii o nouă listă”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, anunță marți că recenta criză a medicamentelor antitermice şi antiinflamatorii de tipul ibuprofenului şi paracetamolului, se va rezolva în viitorul apropiat.

Întrebat despre criza medicamentelor pentru gripă și viroze, mai ales cele pentru copii, Alexandru Rafila a răspuns:

„Eu vă spun ce am făcut noi la nivelul Ministerului Sănătăţii. Luna aceasta, în primul rând, vom asigura cantităţi suplimentare de medicamente antitermice şi antiinflamatorii de tipul ibuprofenului şi paracetamolului. Vom da chiar astăzi publicităţii o nouă listă cu produse similare, adică sunt produse identice ce conţin aceeaşi substanţă activă.

Fiecare dintre ele este bun atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. De asemenea, vom da publicităţii şi variantele pentru Tamiflu. Substanţa activă se numeşte oseltamivir şi există mai multe produse, nu doar Tamiflu.

Stocurile pe care le-am cerut chiar azi dimineaţă sunt de peste patru milioane de comprimate la nivel naţional, de oseltamivir. Nu, nu este o penurie, iar pentru celelalte am elaborat şi un ordin de ministru care limitează exporturile pentru o perioadă de şase luni.

Lista este în transparenţă decizională de o săptămână, de săptămâna trecută, înainte de Revelion, iar după ce am pus această listă am notificat Uniunea Europeană”, a afirmat ministrul Sănătăţii la PrimaTV.

Este nevoie de aviz de la Uniunea Europeană

Totodată, Alexandru Rafila a menţionat că este necesar şi un aviz de la UE pentru ca acest ordin să fie publicat.

„Trebuie să primim un aviz din partea Uniunii Europene încât acest ordin să poată să fie publicat, ca să putem să trecem cu bine lunile ianuarie şi februarie, care sunt luni problematice, care duc la consumuri mult mai mari de substanţe antitermice, antiinflamatorii şi chiar antivirale de tip oseltamivir”, a explicat Alexandru Rafila.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.