Alexandru Tomescu a cumpărat o cabana istorică din Bucegi. 200.000 de euro ar fi dat singurul muzician român ce cântă pe Stradivarius

Cel mai cunoscut violonist român, Alexandru Tomescu a cumpărat Cabana Caraiman din Munții Bucegi. Singurul român căruia statul i-a acordat dreptul de a cânta la faimoasa Stradivarius Elder-Voicu 1702, vrea să investeasă pentru a-i reda cabanei popularitatea de altădată.

Cabana  aflată la câteva sute de metri de Cabana Babele, fusese scoasă la vânzare de proprietar, un cetățean britanic cu 200.000 de euro. Acesta a cumpărat-o în 2003.

Situată la atitudinea de 2025 metri, istoria Cabanei Caraiman a început în 1907, însă a fost distrusă la puțin timp după primul război mondial. Cabana a fost reconstruită în 1939 de Clubul Carpatin Român. Datorită intemperiilor, acoperișul cabanei a fost luat de vânt de mai multe ori.

Socotit unul dintre cei mai mari viololiști român, Alexandru Tomescu (46 ani) are de gând să investească în refacerea cabanei, care poate găzdui un număr de 40 de persoane și să o redea circuitului turistic. Muzicianul plănuiește și organizarea unor serate muzicale speciale, zona fiind vizitată anual de zeci de mii de turiști deoarece e socotit drept un spațiu conectat la energia universală.

Alexandru Tomescu a cumpărat o cabana istorică din Bucegi

Câștigător al multor premii internaționale la festivalurile de muzica clasică, pentru virtuozitatea sa, Alexandru Tomescu a primit un „mandat” până în 2023, de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, cea pe care a cântat faimosul violonist Ion Voicu. Instrument evaluat la 1,2 mlioane de dolari.

„Este o onoare și o responsabilitate uriașă să știi că poți călca pe urmele marelui nostru violonist Ion Voicu. Vioara Stradivarius a devenit un simbol cultural național, a reusit să aducă numeroși oameni pentru prima oară în sala de concert și a schimbat în bine viețile a sute, poate mii de oameni datorită campaniilor umanitare și sociale promovate în cadrul Turneului Stradivarius. Mă bucur din toata inima că voi avea ocazia de a duce povestea mai departe în urmatorii cinci ani de prietenie cu acest instrument minunat”, a spus Alexandru Tomescu, noul proprietar al Cabanei Caraiman.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed