Alibaba a ajuns cel mai mare retailer din lume

0
17
Alibaba a ajuns cel mai mare retailer din lume

Alibaba a început şedinţa de tranzacţionare la o diferenţă foarte mică în urma Wall-Mart, cu o capitalizare bursieră de 245 miliarde de dolari, faţă de 246 miliarde de dolari pentru Wall-Mart.

 

Dar lanţul american de supermarketuri a pierdut din valoare în cursul şedinţei, în timp ce acţiunile Alibaba au crescut. Acţiunile Wall-Mart au scăzut cu 0,6% la 76,09 la începutul şedinţei bursiere de la New York, până la o capitalizare bursieră de 245 miliarde de dolari.

 

În schimb, acţiunile gigantului chinez din retail au crescut cu peste 2,5% până la un nivel record de 110,50 dolari după ce preşedintele executiv şi fondatorul companiei Jack Ma a declarat într-o conferinţă de presă că doreşte să lucreze cu Apple pe segmentul de plăţi electronice.

 

Alibaba s-a lansat pe Wall Street prin cea mai mare oferă publică iniţială de acţiuni din istorie în septembrie, strângând atunci 25 miliarde de dolari şi atingând o capitalizare bursieră de 170 miliarde de dolari. Alibaba intenţionează să folosească o parte din banii strânşi prin oferta de lansare pentru a se extinde şi ar putea ajunge chiar să rivalizeze cu Wal-Mart pe terenul magazinelor.