Anchetă dispusă de prefectul din Satul Mare după ce peste 60 de cranii de cal au fost găsite pe câmp

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, prefectul Eugeniu Avram a fost sesizat despre faptul că pe un teren de pe raza localităţii Drăguşeni, comuna Turulung, situat în apropierea frontierei cu Ungaria şi Ucraina, ar fi fost aruncate 60- 70 cranii de cal.

 

Prefectul a solicitat deplasarea de urgenţă la faţa locului a reprezentanţilor din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare pentru evaluarea situaţiei.

 

„În urma verificărilor s-a stabilit că în localitatea Drăguşeni, la aproximativ 100 de metri de drumul agricol către satul Adrian se aflau dispersate, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, un număr de 68 de cranii dezosate de cal, care prezentau urme de asomare specifică sacrificării în abator. Craniile au fost adunate în vederea ecarisării acestora prin responsabilitatea Primăriei Turulung, prelevându-se totodată probe pentru contraexpertiza de specialitate”, precizează sursa citată.

 

Având în vedere gravitatea situaţiei, prefectul Eugeniu Avram a dispus instituţiilor abilitate să întreprindă măsuri urgente de identificare a sursei de provenienţă a craniilor de cal şi să aplice măsurile legale împotriva celor vinovaţi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed