Anonymous, lovitură grea pentru ruși! Explozii la o termocentrală din nordul Kievului

Grupul de hakeri Anonymous a spart site-ul Ministerului Apărării Federației Ruse și a făcut publice bazele de date care conțin numerele de telefoane și adresele electronice ale angajaților ministerului.

 

UPDATE // 22:!7 // „Cinci explozii s-au produs într-un interval de 3-5 minute în apropiere de termocentrala Troeshina din nordul Kievului. Serviciile de urgență se îndreaptă într-acolo. Aflăm detaliile”, a scris într-un mesaj postat pe contul de Telegram primarul Kievului, Vitali Klitschko, conform Kyiv Independent.

 

 

UPDATE // 21:57 // Forțele terestre ale Ucrainei anunță că au reșit să oprească înaintarea ocupanților ruși lângă orașul Konotop, din regiunea Sumî. Au fost distruse 40 de unități de tehnică militară.

UPDATE // 21:42 // Ocupanții ruși bombardează două aeroporturi militare. Este vorba despre aespre aedromul din Mirgorod și aerodromului militar din Starokonstantinov, regiunea Hmelnițki.

UPDATE // 21:08 // Administrația de Stat a Kievului a emis o avertizare în privința unui pericol de atac aerian și a îndemnat toți cetățenii să se ascundă de urgență.

UPDATE // 21:04 // Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a publicat o fotografie a ocupanților ruși reținuți la Kiev, care au îmbrăcat uniforma armatei ucrainene.

 

 

UPDATE // 20:35 // Potrivit Pentagonului forțele rusești au redus viteza invaziei în ultimele ore.

UPDATE // 20:32 // Străzile din Kiev au devenit adevărate „capcane”, cu trupe ucrainene, civili înarmați, blindate și tancuri ascunse și pe poziție pentru a angaja în luptă forțele rusești care sunt așteptate să intre în forță în oraș în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit multiplelor relatări de la fața locului a jurnaliștilor și voluntarilor.

Vineri, după bombardamentele de dimineața devreme și luptele aeriene de deasupra orașului, o parte dintre forțele rusești au încercat să intre în Kiev, în special în zona de nord a orașului. Au avut loc schimburi de focuri, au fost auzite explozii. O parte din rușii care au încercat să pătrundă în Kiev ar fi folosit uniforme ucrainene și vehicule ale armatei ucrainene, însă ar fi fost uciși și blocați înainte de a avansa prea mul

UPDATE // 20:10 // Peste 50.000 de refugiați ucraineni au părăsit țara în mai puțin de 48 de ore, potrivit Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi.

Cei mai mulți au plecat în Polonia și Republica Moldova, potrivit CNN.

UPDATE // 20:05 // Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să se retragă din Ucraina și să revină la calea dialogului. El spune că obiectivele Kremlinului nu se limitează la Ucraina și că Rusia contestă ordinea de securitate europeană.

UPDATE // 19:33 // Petr Obuhov, membru consiliului orășenesc al Odesei, susține că sistemele apărare antiaeriană au reacționat, după ce deasupra orașului ar fi zburat o dronă.

UPDATE // 19:25 // Pilotul unui avion MIG -29 a fost botezat „Fantoma Kievului”, după ce azi a doborât șase avioane militarea ale aviației Federației Furse, dintre care:

  • 2 – SU 35
  • 1 – SU 27
  • 1 MIG 29
  • 2 – SU 25

 

 

UPDATE // 19:09 // Tiruri de rachete au fost filmate deasupra orașului Odesa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed