Apartament nou în bloc vechi cu rată de 200 euro/lună

0

Euro Mansarde a scos capul pe piață la târgul imobiliar de la sfârșitul săptămânii trecute, când un stand mic atrăgea ochii vizitatorilor cu o bulină roșie în care cifra 209 euro era vedetă. Un broker al firmei era strategic plasat, vis-a-vis de propriul stand, la cel al unui dezvoltator mare. La prima vedere, Green View pare un nou proiect rezidențial mic, amplasat în câmp. Dar, Octav Cobzăreanu, partener în cadrul firmei, ne lămurește. Este vorba de apartamente noi ce fac parte din mansarda unor blocuri vechi, din apropierea Bulevardului Constantin Brâncoveanu.

 

Prețul? 39.900 de euro, cu TVA inclus pentru un studio de tip duplex ce are osurpafață utilă de 42 mp. Și apartamentele cu două și trei camere sunt construite pe două nivele, iar prețul pentru cel cu două camere (52 mp utili) este de 45.900 euro, cu TVA inclus, iar pentru cel de trei camere (75,7 mp) este de 54.900 de euro, tot cu TVA inclus. Prețuri care se încadrează la fix în programul Prima Casă, iar ratele sunt suprinse între 209 și 288 euro/lună.

 

“Am început recent cu acest proiect, care este mai mare, de cinci blocuri. Acum construim pe un singur bloc, iar apartamentele vor fi finalizate luna viitoare, după care ne vom apuca și de al doilea”, a declarat pentru MONEY.ro, Octav Cobzăreanu. Din cele 11 apartamente din primul bloc mansardat, doar unul a fost vândut, unor cunoștințe.

 

Banii pentru construcția  apartamentelor de pe terasele celor două blocuri sunt deja asigurați, din surse proprii, fără credite de la bănci, iar pe măsură ce vor vinde, se vor apuca de dezvoltarea locuințelor de la cel de-al treilea bloc.

 

Bloc mai mic, bani mai mulți

 

Blocurile pe care Euro Mansarde le ia în vizor sunt doar cele cu patru etaje. De ce? Ei bine, pentru că anveloparea unui bloc de opt etaje ar costa dublu, iar suprafața terasei ar fi aceeași, iar profitul s-ar micșora. Întrebați de MONEY.ro cu ce firmă construiește, reprezentanții fimei au spus că au apelat la serviciile unui constructor din Sibiu, acolo unde majoritatea blocurilor sunt mansardate și izolate termic.

 

Octavian Vintilă, senior broker în cadrul firmei, spune că cel mai greu este să convingă asociațiile de proprietari, dar că, după jumătate de an, locatarii acceptă să renunțe la terasă, în cele din urmă. Au și un motiv bun: pe măsură ce fondurile statului pentru reabilitarea termică s-au micșorat, iar MDRT a introdus reabilitarea pe credit, locuitorii beneficiază de anveloparea imobilului și renovarea interiorului.