Apple a exclus jocul “Fortnite” din AppStore timp de mai mulţi ani, până la finalizarea tuturor apelurilor din justiţie

0
20
Apple a exclus jocul “Fortnite” din AppStore timp de mai mulţi ani, până la finalizarea tuturor apelurilor din justiţie

Declaraţia dedeschidere a Epic Games la Curtea de Apel este programată pe 12 decembrie, potrivit unui document depus în justiţie, în timp ce replica Apple este programată pe 20 ianuarie 2022. Întregul proces de apel poate dura ani de zile.

Sweeney a criticat miercuri pe Twitter decizia Apple, afirmând că Epic Games va continua să lupte cu gigantul tehnologiei.

Aceasta este o nouă măsură anticoncurenţială a Apple, care demonstrează puterea sa de a reconfigura pieţele şi de a alege câştigătorii şi perdanţii”, a scris Sweeney pe Twitter.

Cele două companii sunt în conflict juridic din luna august a anului trecut, când producătorul de jocuri a încercat să ocolească plata unui comision către Apple de circa 30% pentru unele achiziţii din aplicaţie pe AppStore, prin lansarea propriului sistem de plată din aplicaţie.

Apple se confruntă cu o serie de alte litigii juridice şi conflicte cu autorităţile de reglementare care îi contestă regulile pe care trebuie să le respecte dezvoltatorii de jocuri, între acestea fiind un proces antitrust intentat de Epic Games. Apple a confirmat autenticitatea unei scrisori publicate de Sweeney, dar a refuzat să comenteze.